Londonski Tube je najstariji sustav podzemne željeznice na svijetu, a sa svojih 408 kilometara aktivnih linija i čak 274 stanice, jedan je i od najvećih. Sa svojih 12 linija, londonski Tube će vas dovesti u svaki kutak Londona, a vlakovi i cijeli proces transporta s jednog mjesta na drugo - pravi je doživljaj za nove turiste. Iako na prvi pogled veoma kompliciran, London Tube je zapravo jedan od najjednostavnijih javnih prijevoza, a s besplatnim mapama podzemne i milijun ekrana postavljenih diljem podzemne, šanse da se izgubite su zaista nikakve.

Prvo što ćete primijetiti kad se spustite samo pet metara ispod zemlje je veličina cijelog sustava. Londonski sustav podzemne željeznice zapravo je jedan čitav grad za sebe, a koliko je podzemna popularna, govori i činjenica da su uredi popularnog agenta 007 smješteni upravo u sklopu podzemne.

Za bezbolnije putovanje podzemnom najvažniji bi savjet bio – izbjegavajte „Peek time“, odnosno vrijeme kad ljudi putuju na posao, što obično traje do devet sati ujutro. Mjesto za sjedenje nećete pronaći, a ono što će vas sigurno dočekati u vagonu je stotinu različitih mirisa parfema koji u zajedničkoj kombinaciji miriše i gore od Chanela No5. Dobro, ne samo parfema, sjetite se, uostalom, zagrebačkih tramvaja vikendom pred zoru...

Sve u svemu, svaka čast svima koji su zaduženi za funkcioniranje ove podzemne europske metropole, a vama želimo sretan put, bilo da putujete u Cockfosters ili Heathrow 4 & 1,2,3. I naravno, čim izađete, dobro pazite na smjer kretanja automobila na cestama!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju