Zanimljiva je činjenica kako je spilja dostupna samo uz pomoć kratke vožnje žičarom, koja je atrakcija sama po sebi. Nakon što siđete sa žičare, čeka vas kraći put do prve spilje, one gornje. Spilje su zapravo smještene jedna iznad druge, a u nekim dijelovima čak su i spojene prolazima. Ti prolazi nisu otvoreni za posjetitelje, no kada se nalazite u gornjoj spilji, ako pogledate prema dnu, možete vidjeti odbljesak vode, koja zauzima gotovo cijelu površinu donje spilje.

Gornji dio spilje je relativno topli, te iznosi oko 23 stupnjeva, dok je ukupna duljina gornje spilje više od 2200 metara. Na žalost, samo prvih 780 metara je dostupno turistima, no nemojte da vas to obeshrabri, jer ljepota koju ćete tamo doživjeti jednostavno je neopisiva.

Spilja je prepuna stalaktita i stalagmita, a u spilji se nalazi i najveći stalaktit sa svojih 8.2 metara visine. Cijeli turistički dio je toliko prostran da dvorane podsjećaju na ogromne katedrale obasjane bogatom rasvjetom.

Nakon razgleda gornje spilje potrebno je vratiti se van i uputiti na desno. Nakon nekih 50 metara nalazi se ulaz u donju spilju. Donja spilja je u potpunosti različita od gornje, a cijelom površinom je potopljena tirkizno plavom, pitkom i nevjerojatno čistom vodom. Spilja se razgledava putem čamca u grupicama od desetak osoba, a svaki čamac ima i vlastitog vodiča koji objašnjava put. U nekim dijelovima spilja je toliko niska da je potrebno sagnuti se, dok je u drugim toliko uska da je sa svake strane brodića doslovno 4 centimetra za prolazak.

Na žalost fotografiranje u spiljama nije dozvoljeno, a kako bi bili sigurni da neće fotografirati, svoje fotoaparate i mobilne uređaje morate ostaviti u ormarićima izvan spilje. Sve u svemu, ako se nađete u Bejrutu, nemojte dopustiti da ne posjetite ovo čudo prirode koje je toliko čisto i netaknuto, da ni sami nećete vjerovati.

p.s. Ako uspijete prošvercati fotić, pošaljite nam pokoju fotku ;)
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju