Popularni djutići u koje smo hrlili osamdesetih i devedesetih godina više se ne čine onako povoljnima kao prije bez obzira na goleme natpise i sniženja. Ovisno o tome u kojem se dijelu svijeta i na kojem aerodromu nalazite – cijene mogu varirati i do 30 posto. Cijene se razlikuju i po tome u koju trgovinu uđete, tako primjerice na aerodromu J. F. Kennedyja u New Yorku cijena boce ruma Bacardi Gold varira od 93 kune do 154 kuna.

Prema istraživanju TPG-a, na 50 aerodroma generalno je alkohol najjeftiniji na Karibima, kozmetika i parfemi u Europi, a duhanske proizvode najbolje je kupiti u Aziji (Singapur, Hong Kong i Bangkok). Među skupljim aerodromima u Europi je pariški i amsterdamski, dok je primjerice berlinski među povoljnijima. 

Pripremite bilješke

Imate li omiljeno piće ili parfem, prije putovanja istražite koliko košta u hrvatskim trgovinama. Ne ide li vam matematika kao od šale, preračunajte u potrebnu valutu kod kuće – ili prosurfajte na licu mjesta.

Prošetajte se

Ako imate dovoljno vremena između letova, usporedite cijene željenog proizvoda u nekoliko različitih trgovina pa se odlučite za najjeftiniju varijantu. Osim što ćete protegnuti noge, pronaći ćete i najpovoljniju varijantu.

Planirajte

Imate li vezane letove, odlučite se za najpovoljniji djutić – istražite ga na internetu pa ondje potrošite novac. Tako primjerice, letite li preko Züricha i Pariza i želite kupiti Johnnie Walker Blue Label, uštedjet ćete oko 200 kuna kupite li ga u Švicarskoj.

Znanstvenici s upitnicima iznad glava zbog medvjeda koji su počeli "mijenjati" boju Smeđi medvjedi na otoku Kunashir - 4 Smeđi medvjedi na otoku Kunashir - 2 Smeđi medvjedi na otoku Kunashir - 1 +1 Smeđi medvjedi na otoku Kunashir - 6

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju