Ako planirate putovanje na kojem ćete izgubiti koji kilogram, ovo nije članak za vas. Ono što slijedi obiluje kalorijama, odličnom čokoladom i nezaboravnim uspomenama.

Chocolate Village jedinstven je glamping resort smješten u slikovitom okruženju Parka prirode Natura 2000 uz rijeku u kojem se sve vrti oko čokolade. Ljubitelji čokolade mogu birati između čokoladnih masaža, Teta Frida's Chocolate Cafea sa sto posto prirodnim desertima i sladoledom od čokolade.

Spektakularni resort u prirodi svojim gostima nudi smještaj između brežuljaka uz rijeku ili na krošnji drveća u tri različite vrste glamping kućica, koje su nazvane po tri vrste kakaovca, Forastero, Criollo ili Trinitario. Čokoholičari, pripremite se jer s ovog mjesta nećete poželjeti otići kući.

Čokolada je posebno ukusna u snenim zimskim večerima uz vatru. Proljeće i ljeto u Sloveniji jednostavno su zapanjujući, a čokoladna iskustva, naravno - dostupna su tijekom cijele godine.

Chocolate Village nalazi se na poznatoj međunarodnoj Dravskoj biciklističkoj ruti, udaljen svega pet kilometara od pohorske žičare, najvećeg slovenskog skijališta, ljetnog bike parka i planinarskih staza. Poželite li skoknuti do grada, najbliži je Maribor, do kojeg ima pet kilometara. Jesmo li već spomenuli da se Chocolate Village nalazi samo pet koraka od tvornice čokolade?

Upravo je kakao inspiracija za jedinstvene glamping kućice, pa možete birati ono što vam najviše odgovara. Kućice Forastero su prostrane, imaju 2 + 2 ležaja na dvije etaže s velikim panoramskim prozorima. Opremljene su kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom, terasom, grijanjem i hlađenjem.

Criollo je najrjeđa, najosjetljivija te najprestižnija vrsta kakaovca. Kućice Criollo smještene su u krošnjama drveća, imaju jedinstvene krevete i spektakularan panoramski pogled. Opremljene su čajnom kuhinjom, dnevnim/spavaćim dijelom, kupaonicom, grijanjem i hlađenjem, a gostima je na raspolaganju i prekrasna terasa.

Trinitario je hibridna vrsta kakaovca koja donosi najbolje od oba svijeta. Kućice Trinitario smještene su neposredno uz prirodno jezerce za kupanje i imaju najspektakularniji pogled na rijeku. Kao i kućice Forastero, kućice Trinitario su prostrane, imaju 2 + 2 ležaja na dva kata s velikim panoramskim prozorima. Opremljene su kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom, terasom te grijanjem i hlađenjem. Također, one sadrže privatnu hidromasažnu kadu i kamin.

Približite se legendarnoj Teti Fridi, pretvorite se u čokoladnog maestra na jedan dan ili kušajte proizvode Frida na degustacijama čokolade. Poželite li wellness-tretman, na raspolaganju vam je čokoladna kupka na terasi wellness-doma na drvetu, opremljenog finskom saunom, prostorom za čaj i velikim panoramskim prozorom.

Više informacija potražite na chocolatevillage.eu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju