Mauna Kea ili Bijela planina najviša je točka Havaja. Izdiže se na oko 4207 metara nadmorske visine na Velikom otoku. Ako visini pridodamo i njezino podvodno podnožje od oko 6000 metara Mauna Kea visoka je oko 10.200 metara, te tako nadvisuje i najvišu planinu svijetu – Mount Everest.

Skijanje i snowboardanje vrlo su popularne aktivnosti na ovom neaktivnom vulkanu od siječnja do ožujka svake godine, iako na njemu nije izgrađen nikakav klasičan resort.

Skijalište Bansko, Bugarska - 3 Putovanja 16 kuna za kavu i 16 za pivo: Je li ovo zaista najjeftinije europsko skijalište?

Ovdje nećete naći trgovinu za najam skijaške opreme, ski lift, zaštitne ograde, pa čak niti mjesto za okrepu – no to ne sprječava iskusne skijaše i boardere u spuštanju s njezina zasnježenog vrhunca.

Ne samo da na Mauni Kei nema utabanih skijaških staza već je i problem popeti se do vrha. Imajte na umu da ćete u snježnim radostima na ovoj havajskoj planini uživati samo ako si unajmite vozilo s pogonom na sva četiri kotača i vozača koji će vas pri svakom spustu čekati u podnožju.

Povrh svega, zbog nedostatka kisika na vrhu neaktivnog vulkana ljudi su ovdje izloženi i riziku od dobivanja visinske bolesti.

Niske cijene i dobri domaćini: 4 ski destinacije koje treba obići u Bosni i Hercegovini Jahorina - 6 Jahorina - 3 Jahorina - 4 +5 Ski centar Rostovo

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju