Kako se prilikom leta niskobudžetnim aviokompanijama hrana i piće, kao i sve što želite dodatno moraju platiti, opće je poznato. No, čini se kako se situacija mijenja, pa su i neke druge kompanije, od kojih je jedna i svjetski poznata, odlučile kako je odzvonilo besplatnoj hrani i piću na letovima...

Naime, Lufthansa je nedavno najavila kako će na kratkim i srednje dugim letovima u ekonomskoj klasi ukinuti besplatno posluživanje hrane i piće. Na dugim letovima to ipak još neće postati praksa, a jasno, nova pravila se ne odnose ni na putovanje biznis klasom. Lufthansa nije jedina koja je donijela takvu odluku, jer će isto vrijediti i na letovima kompanija Swiss i Austrian Airlines.

Avion Avion (Foto: Getty Images)

Trenutačno, sve kompanije nude besplatne obroke u obliku sendviča ili toplih obroka, kao i besplatna pića, uključujući alkohol. Trend se nastavio čak i za vrijeme pandemije, unatoč znatno manjem broju letova, ali eto, od proljeća 2021. godine stvari će se promijeniti.

Lufthansa i Swiss će putnicima ipak dati besplatnu bocu vode, a Austrian Airlines čak ni to. Također, Swiss će nastaviti davati čokoladu svim putnicima, kao znak zahvale, što je i dobar marketinški trik, jer jedna od prvih stvari koja pada na pamet na spomen Švicarske, svakako je – čokolada.

Piće - 3 Piće - 3 (Foto: Getty Images)

Od sad, sve će se naručivati, a kompanije poručuju kako će se više fokusirati i na lokalne specijalitete, dakle, ponude će ovisiti o linijama na kojima će zrakoplovi letjeti. Također, naglasak će biti i na održivosti, što znači da će se sigurno smanjivati plastika i slične stvari prilikom posluživanja.

Eto, u svakom slučaju, iako je dobra vijest za putnike da će se pridonijeti zaštiti planete, loša je naravno, ukidanje besplatnih obroka. Nadajmo se kako se u budućnosti, ovim primjerom neće povesti i druge velike kompanije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju