Hotel Joule u centru poslovne četvrti u Dallasu u američkoj saveznoj državi Teksas postao je turistička atrakcija među strancima, ali i lokalnim stanovnicima. Razlog se skriva u neobičnom položaju ostakljenog bazena, koji je smješten na 10. katu zgrade.

Izbočen je otprilike 2,5 metara od ostatka zgrade te izgleda kao da visi nad prometnom ulicom. Oni hrabriji doplivat će do kraja bazena, pogledati prema dolje i osjećati se kao plutaju nad užarenim asfaltom.

San Alfonso del Mar, Čile Putovanja Bazen velik poput oceana: Osvježenje u kilometar širine i 3,5 metara dubine

Bazen je prava mala plava oaza usred betonske džungle u Dallasu. Ne čudi, stoga, što se nametnuo kao popularno okupljalište u ljetnim mjesecima za goste hotela, ali i stanovnike Dallasa, koji imaju priliku platiti dnevnu ulaznicu od 50 dolara, odnosno oko 46 eura kako bi uživali u njegovim čarima.

The Joule je luksuzni hotel sa 161 sobom koji je ime dobio prema mjernoj jedinici za energiju (džul). Dizajner Adam D. Tihany uredio ga je na moderan način unutar neogotičke zgrade iz 1920-ih godina. Prepun je zanimljivih umjetničkih djela, uključujući i nekoliko radova Andyja Warhola.

Osim neobičnim bazenom pažnju posjetitelja privlači i nesvakidašnjom umjetničkim djelom koje se nalazi ispred zgrade – devet metara visokom skulpturom oka Tonyja Tasseta.

Mediteranski bazen bogova: Predivno mjesto za kupanje i skokove u plavetnilo Venerina suza - 4 Venerina suza - 3 Venerina suza - 2 +0 Venerina suza - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju