Odmah me osvojila atmosfera koja vlada u Jacksons Beach Baru na Kosu – starinski motori, divovski totemi i drveni namještaj koji zajedno stvaraju fantastičan ambijent za dan i noć, za zabavu i opuštanje.

Ove godine Kos je postao pravi hit među Hrvatima, zahvaljujući povoljnim letovima Ryan Aira koji dva puta tjedno izravno lete iz Zagreba prema ovom prekrasnom grčkom otoku. Svojom bogatom poviješću, prelijepim plažama i živopisnim noćnim životom, Kos je brzo osvojio srca hrvatskih turista koji su u potrazi za idealnim ljetnim odmorom. I mi smo upravo zbog tih povoljnih letova odlučili posjetiti Kos, otok kojeg možda nikada ne bismo stavili na naš popis destinacija da nije bilo pristupačnih karata Ryan Aira. Zahvaljujući  povoljnim cijenama letova, odlučili smo istražiti ovaj grčki dragulj, i moram priznati da nas je Kos ugodno iznenadio svojom ljepotom, kulturnim bogatstvom i opuštajućom atmosferom. 

Jacksons Beach Bar na Kosu - 1 Jacksons Beach Bar na Kosu - 1 (Foto: Saša Vugrinec)

Naruči piće i ležaljka je tvoja... 

Jedna od stvari koja me posebno iznenadila na Kosu, a posebno ovdje u Jacksonsu, je cijena ležaljki – ili bolje rečeno, besplatne su. Dok u Hrvatskoj često čitamo o ležaljkama koje koštaju od 10, 20, pa i 30 eura na dan, na Kosu je situacija potpuno drugačija. Većina mjesta, uključujući Jacksons, nudi besplatne ležaljke, uz jednostavan uvjet narudžbe pića ili dva. To je za mene bio pravi mali raj, gdje sam se mogao opustiti na udobnoj ležaljci, popiti pivo i uživati u suncu bez dodatnog stresa oko nepotrebnih troškova.

Odlična glazba i atmosfera 

Atmosfera je ovdje zaista dobra. Konobari su uvijek nasmijani, ljubazni i spremni pomoći, a cijene su više nego pristupačne. Jela na meniju su od 10-15-tak eura po osobi, što je sasvim solidno s obzirom na kvalitetu i okus. Bilo da se odlučite za grčku salatu, svježe pripremljene palačinke ili sočan burger, u Jacksonsu uvijek možete pronaći nešto za svoj ukus. Zanimljivo je što nude cjelodnevni meni koji uključuje sve, od snackova do custom sendviča i osvježavajućih koktela, sve pažljivo pripremljeno kako bi zadovoljilo svakog gosta.

Jacksons je podijeljen na dva dijela – jedan dio je klasični restoran sa stolovima, dok je drugi dio plaža s ležaljkama, gdje možete ležati uz more i uživati u svim blagodatima sunca i mora. Ono što dodatno doprinosi iskustvu u Jacksonsu su razne aktivnosti i ponude koje pružaju. Možda ćete se okušati u jednoj od vodenih aktivnosti uz ritmove DJ-a, ili jednostavno uživati u dobroj shishi dok ležite na zlatnom pijesku.

Noćni život 

Grad Kos je definitivno zanimljivo mjesto za dobar provod, bilo da planirate provesti dan istražujući njegove povijesne znamenitosti ili uživati u noćnom životu. Iako je grad ponegdje klišejiziran i često prilagođen britanskim turistima koji su u potrazi za jeftinim glazbenim hitovima iz 2010-ih, Jacksons Beach Bar nudi nešto drugačije. Svojim jedinstvenim pristupom i pažljivo odabranom glazbom koja nadmašuje standardnu ponudu ostalih mjesta, ovaj bar pruža osvježavajuće iskustvo i savršeno utočište za one koji traže dobru zabavu u opuštenoj atmosferi.

Iako se vidi da je cijelo mjesto otvoreno za turiste, te lokalce nećete lako pronaći ovdje, ovo je mjesto gdje jednostavno možete uživati u pristojnoj hrani i dobroj atmosferi uz more. Mi smo se na ovo mjesto vratili nekoliko puta tijekom svog boravka na Kosu, I siguran sam da ćemo atmosferu dugo pamtiti.

Ps. Bar se nalazi tek desetak minuta hoda od gradske luke, prema gradskim plažama, samo se držite lijeve strane obale i uskoro ćete ga ugledati s desne strane ceste.

Veličanstveni Brač: Kameni otok koji ćete najbolje upoznati izvan sezone Brač - 2 Brač - 5 Brač - 4 +2 Brač - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju