Građevina uz Nacionalni park Joshua Tree u Kaliforniji je arhitektonsko čudo koje oduševljava ljude diljem svijeta. Uska duga kuća pravokutnog oblika izgleda poput položenog nebodera, a u potpunosti je ostakljena zbog čega izgleda kao da se stapa s okolišem i nestaje u pustinji. Otud joj ime nevidljiva kuća.

Nevidljiva kuća prostire se na 510 četvornih metara podno 1200 metara visoke planine na privatnom zemljištu od 0,36 četvorna kilometra uz ovaj spektakularni američki nacionalni park. Dizajnirao ju je filmski producent Chris Hanley u suradnji s arhitektom i umjetnikom Tomasom Osinskim.

Slika nije dostupna Aktualno Za izbjeglice iz Afganistana: Airbnb nudi besplatni smještaj za 20 tisuća osoba

U izgradnji nevidljive kuće korišteni su najnapredniji materijali i tehnologije, a uređena je na minimalistički način.

Građevina je prepuna kliznih vrata – od poda do stropa – koji se otvaraju prema nevjerojatnom krajoliku Nacionalnog parka Joshua Tree, te koji produbljuju osjećaj povezanosti s prirodom.

Obuhvaća tri apartmana s četiri kupaonice za maksimalni smještaj šest osoba
. Tu vam je na raspolaganju i profesionalna kuhinja s blagovaonskim stolom dugim četiri metara za organiziranje večernjih zabava, a posebnu pažnju privlači i unutrašnji bazen dug čak 30 metara.

Slika nije dostupna Putovanja Ovo se zove odmor! Kućica na Pašmanu s pogledom na spektakularno more

Nevidljiva kuća se iznajmljuje preko internetske platforme Airbnb po cijeni od oko 20.000 kuna na noć. Najčešće je unajmljuju za vjenčanja, snimanje reklamnih kampanja i promidžbenih spotova, ali i i za spiritualna povlačenja. Zašto je tome tako, provjerite u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju