Park prirode Papuk jedan je od najljepših parkova Hrvatske te prvi hrvatski geopark pod UNESCO-ovom zaštitom. Prostire se na 336 kilometara kvadratnih, preko Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, i savršena je opcija za vikend izlet bilo da želite razgledavati velebne napuštene tvrđave, uživati na bazenima ili se rekreirati u prirodi.

A s dolaskom proljeća pozvani ste i na outdoor avanturu u Adrenalinski park Duboka. Adrenalinski park prostire se na čak 4 000 metara kvadratnih, a elementi dvaju poligona prilagođeni su različitim uzrastima. Odrasli mogu pronaći poligon s 12 elemenata, dok se na dječjem poligonu nalazi devet elemenata.

Među njima su zip line, leteći skateboard, visinski poligoni među stablima (mostovi i mreže), drvene gljive, umjetne stijene za penjanje i sve ostalo potrebno za dobru zabavu, ali i testiranje snalažljivosti i snage (pritom ste naravno u sigurnim rukama jer vas paze instruktori).

Cijena za 90 minuta je 50 kn za djecu te 100 kuna za odrasle. Ovdje također možete i iznajmiti bicikl kojim ćete istražiti Papuk na dva kotača, bilo obična brdska ili električna.

Park se nalazi u Kamp odmorištu Duboka, na južnoj strani Park prirode Papuk. U blizini je također i Aquapark Shhhuma, a tu su i napušteni Stari grad Velika te nekoliko ugostiteljskih objekata. Krenete li na sjever, stići ćete do izletišta Jankovac na kojem se nalazi Grofova poučna staza, a pođete li na jug, možete obići dvorac baruna Trenka ili iskoristiti dan za obilazak Požege.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju