Inspirirana proljećem, umjetnošću i dizajnom te novim modernim gurmanskim konceptima, šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić kreirala je za ovu sezonu primamljivu kolekciju novih delicija à la carte restorana Zinfandel's.

Predvodnik gastronomskih trendova i ponosni nositelj Michelinove preporuke te tri kapice cijenjenog vodiča Gault & Millau uz mnoga druga priznanja – u svojoj proljetnoj inačici jelovnika predstavlja kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje i inovativnih kulinarskih pristupa koji zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo.

Osim atraktivne selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni kavijar Beluga te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i gluten-free menu te izbor vatrenih jela flambé. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel's nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba koje svakodnevno posjećuju brojni domaći i inozemni gosti

Slasne i inovativne delicije novog jelovnika à la carte 

Inspirirana toplim bojama i okusima proljeća, predjela novog jelovnika à la carte predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnom mariniranom skušom posluženom uz juhu od korijena kurkume, chorizo i prepeličje jaje – kombinacija koja oduševljava i izgledom i okusom. Slijed se nastavlja spojem ljubičastog batata i kremaste burrate uz dodatak meda i limuna, dok osvježenje donosi neodoljivi sladoled od tartufa poslužen uz tartufe od guščje jetre i crumble od kakaa. Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Patka poslužena s dva zanimljiva želea – onim od mrkve i badema uz dašak mirodičnog kardamoma i rižin papir okusima odvode na Daleki istok, dok kavijar Oscietra poslužen sa sokom od peršina, dimljenim jogurtom i slatkom spužvom od heljde donose na tanjur okuse Rusije. Predjela od morskih delicija u Aninim interpretacijama privlače skladom boja i okusa – školjke sv. Jakova uz poslužene morske šparoge, kremu od kokosa, kreker od tapioke i sipinog crnila podsjećaju na tropsko ljeto, dok hladna krema od rakova s bogatim okusom mesa rakovice uz mariniranu krušku i verbenu, kao i tuna tartar s interesantnom bijelom rotkvom – daikonom, dehidriranim krastavcem i slatkasto-gorkim ljupčacem donose osvježavajući dašak mora na stol.

Jedan od 100 najboljih rižota po izboru prestižnog vodiča Risso Gallo u novom je jelovniku dobio proljetnu inačicu – spoj nježnih kopriva, pečene skute i najfinijeg maslinova ulja preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Konačni pečat ovoj proljetnoj kolekciji predjela Ana je dala otvorenim lasagnettama posluženima uz confit od zeca, s juhom od poljskog divljeg bilja poslužene s pjenom od slanutka. Proljetna sezona donosi i finu juhu od kukuruza s jadranskim kozicama i prahom od kukuruza, dok prava kremasta rapsodija okusa dolazi u obliku juhe velouté od celera uz hrskavi tuile s aromatičnim muškatnim oraščićem. Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj. Originalna autorska jela sa svježom ribom i mesom u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje raznim kuharskim tehnikama rezultirala su stvaranjem fantastičnih okusa. Izbor započinje nježnim okusima janjećeg kotleta posluženog uz krumpir, prah od kumina i ljekovitog divljeg češnjaka. Delikatna biserka s crumbleom od vrganja, celerom i snažnim tartufom oduševljava kombinacijom. Ana je u proljetnu kolekciju uvrstila i ekskluzivni Wagyu Striploin Merbeling A5 – jednu od četiri vrste poznate japanske govedine koja se , poslužena uz consomme od ljutike, gljive shiitake i končasto-dramatično crne alge hijiki naprosto topi u ustima.

Krila raže ovaj put dolaze do izražaja uz finu kremu od pastrnjaka i pistacije. Još je jedna zvijezda proljetnog jelovnika lagano pečeni kovač u lišću od curryja poslužen uz neodoljive hrskave mrkve. Dimljeni file lista okusima je uravnotežen s marmeladom od šparoga i tartufa uz kremu od bijelih šparoga –kreativna interpretacija koja savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertnim jelovnikom Zinfandel'sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pruža neodoljiva čokolada u kombinaciji sa sladoledom od kupine i spužvom od konoplje koja naprosto zavodi svojim aromama, dok je inovativni crème brûlée od šampanjca s kremom od limete i svježim sokom od slasne lubenice kombinacija koju svakako treba isprobati. Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb)
Gosti će moći otkriti što skriva mousse od višnje lagano lomeći sjajnu ovojnicu s okusom Maraschino likera, dok lagana breskvica uz žele od ružine vodice i mohito granite, kao i mousse od lokalnih jagoda s hrskavom bijelom čokoladom, hrskavim crumbleom od pistacije i delikatnim želom od bazge okusima asociraju na tople dane i nježne mirise proljeća.

Tasting, gluten-free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel's nudi izbor od četiri slijeda slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz proljetnog flambé menua ovaj put uključuje lagani teleći file s ukiseljnom gorušicom, kremom od mlade mrkve i portom, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju