• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Proljetni okusi i gurmanske kreacije na novom jelovniku zagrebačkog Zinfandel’sa

Sladoled od tartufa, dehidrirani krastavac, spužva od konoplje i ekskluzivni Wagyu Striploin Marbel A5 samo su dio novog sezonskog jelovnika Zinfandel'sa.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 23.05.2018 14:09 komentari
viber Created with Sketch.
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb)

Galerija Wagyu Striploin Marbeling A5(100 g), consommé od ljutike, shiitake i hijiki alge 14 Breskvica, mojito granita, žele od ružine vodice 14 Mousse od jagoda, hrskava bijela čokolada, crumble od pistacije i žele od bazge 14 Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac 14

U trendu Klizalište City Park Ice Rink u Budimpešti Za 5000 klizača Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom? Varivo s oslićem i krumpirom Iz nove kuharice Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu Sandnøtter norveški božićni keksi Ispečeni za 10 minuta Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti


Inspirirana proljećem, umjetnošću i dizajnom te novim modernim gurmanskim konceptima, šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić kreirala je za ovu sezonu primamljivu kolekciju novih delicija à la carte restorana Zinfandel's.

Predvodnik gastronomskih trendova i ponosni nositelj Michelinove preporuke te tri kapice cijenjenog vodiča Gault & Millau uz mnoga druga priznanja – u svojoj proljetnoj inačici jelovnika predstavlja kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje i inovativnih kulinarskih pristupa koji zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo.

Osim atraktivne selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni kavijar Beluga te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i gluten-free menu te izbor vatrenih jela flambé. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel's nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba koje svakodnevno posjećuju brojni domaći i inozemni gosti

Slasne i inovativne delicije novog jelovnika à la carte 

Inspirirana toplim bojama i okusima proljeća, predjela novog jelovnika à la carte predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnom mariniranom skušom posluženom uz juhu od korijena kurkume, chorizo i prepeličje jaje – kombinacija koja oduševljava i izgledom i okusom. Slijed se nastavlja spojem ljubičastog batata i kremaste burrate uz dodatak meda i limuna, dok osvježenje donosi neodoljivi sladoled od tartufa poslužen uz tartufe od guščje jetre i crumble od kakaa. Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Patka poslužena s dva zanimljiva želea – onim od mrkve i badema uz dašak mirodičnog kardamoma i rižin papir okusima odvode na Daleki istok, dok kavijar Oscietra poslužen sa sokom od peršina, dimljenim jogurtom i slatkom spužvom od heljde donose na tanjur okuse Rusije. Predjela od morskih delicija u Aninim interpretacijama privlače skladom boja i okusa – školjke sv. Jakova uz poslužene morske šparoge, kremu od kokosa, kreker od tapioke i sipinog crnila podsjećaju na tropsko ljeto, dok hladna krema od rakova s bogatim okusom mesa rakovice uz mariniranu krušku i verbenu, kao i tuna tartar s interesantnom bijelom rotkvom – daikonom, dehidriranim krastavcem i slatkasto-gorkim ljupčacem donose osvježavajući dašak mora na stol.

Jedan od 100 najboljih rižota po izboru prestižnog vodiča Risso Gallo u novom je jelovniku dobio proljetnu inačicu – spoj nježnih kopriva, pečene skute i najfinijeg maslinova ulja preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Konačni pečat ovoj proljetnoj kolekciji predjela Ana je dala otvorenim lasagnettama posluženima uz confit od zeca, s juhom od poljskog divljeg bilja poslužene s pjenom od slanutka. Proljetna sezona donosi i finu juhu od kukuruza s jadranskim kozicama i prahom od kukuruza, dok prava kremasta rapsodija okusa dolazi u obliku juhe velouté od celera uz hrskavi tuile s aromatičnim muškatnim oraščićem. Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj. Originalna autorska jela sa svježom ribom i mesom u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje raznim kuharskim tehnikama rezultirala su stvaranjem fantastičnih okusa. Izbor započinje nježnim okusima janjećeg kotleta posluženog uz krumpir, prah od kumina i ljekovitog divljeg češnjaka. Delikatna biserka s crumbleom od vrganja, celerom i snažnim tartufom oduševljava kombinacijom. Ana je u proljetnu kolekciju uvrstila i ekskluzivni Wagyu Striploin Merbeling A5 – jednu od četiri vrste poznate japanske govedine koja se , poslužena uz consomme od ljutike, gljive shiitake i končasto-dramatično crne alge hijiki naprosto topi u ustima.

Krila raže ovaj put dolaze do izražaja uz finu kremu od pastrnjaka i pistacije. Još je jedna zvijezda proljetnog jelovnika lagano pečeni kovač u lišću od curryja poslužen uz neodoljive hrskave mrkve. Dimljeni file lista okusima je uravnotežen s marmeladom od šparoga i tartufa uz kremu od bijelih šparoga –kreativna interpretacija koja savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertnim jelovnikom Zinfandel'sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pruža neodoljiva čokolada u kombinaciji sa sladoledom od kupine i spužvom od konoplje koja naprosto zavodi svojim aromama, dok je inovativni crème brûlée od šampanjca s kremom od limete i svježim sokom od slasne lubenice kombinacija koju svakako treba isprobati. Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb)
Gosti će moći otkriti što skriva mousse od višnje lagano lomeći sjajnu ovojnicu s okusom Maraschino likera, dok lagana breskvica uz žele od ružine vodice i mohito granite, kao i mousse od lokalnih jagoda s hrskavom bijelom čokoladom, hrskavim crumbleom od pistacije i delikatnim želom od bazge okusima asociraju na tople dane i nježne mirise proljeća.

Tasting, gluten-free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel's nudi izbor od četiri slijeda slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz proljetnog flambé menua ovaj put uključuje lagani teleći file s ukiseljnom gorušicom, kremom od mlade mrkve i portom, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Život u mraku: kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Ni prst pred nosom
Život u mraku: Kako izgledaju dani u europskim gradovima gdje zimi nema svjetla
Savršen za jutra: Mimoza kolač s brusnicama
Jednostavno
Savršen za svako jutro: Recept za mimoza kolač s brusnicama
Dobro došli u Otočec: Čarobni dvorac na vodi do kojeg vam treba sat vremena od Zagreba
Poput feniksa
Dobrodošli u Otočec: Čarobni dvorac na vodi do kojeg vam treba sat vremena od Zagreba
Kolač s ananasom, kokosom i pekan orasima recept
Bez imalo muke
Najlakši kolač od ananasa, kokosa i oraha koji možete napraviti – ovo znaju ispeći i najveći amateri u kuhinji
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Na svetog Nikolu
Znate li koji je grad zimi najtopliji u Hrvatskoj? Čarobno mjesto ribara i "zlatne čokolade" danas slavi svoj dan
Sandnøtter norveški božićni šećerni keksi recept
Ispečeni za 10 minuta
Ovi šećerni keksi s limunom savršena su božićna slastica, a jako ih je lako napraviti
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Težak slučaj trovanja: Umrla jedna osoba, nekoliko ljudi završilo s oštećenjem jetre, među njima i djeca
Stručnjaci upozoravaju
Težak slučaj trovanja: Umrla jedna osoba, nekoliko ljudi završilo s oštećenjem jetre, među njima i djeca
Velika potražnja za slavonskom svinjetinom, domaća proizvodnja na povijesnom minimumu
Nestašica
Navala na mesnice, a posebno traženog mesa nema: "Ovo uvozno, palcem uzmeš i stisneš. Ako propadne, nije dobro"
Ozbiljan inicident na londonskom aerodromu: Heathrow preplavile hitne službe, ima ozlijeđenih
Službe na terenu
VIDEO Ozbiljan incident na londonskom aerodromu: Heathrow preplavile hitne službe, ima ozlijeđenih
show
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Ana Rucner podijelila intervju sina Dariana koji je govorio o odnosu s rastavljenim roditeljima
''što će drugi reći...''
Ana Rucner podijelila izjavu svog sina: ''Ovako priča dijete rastavljenih roditelja''
zdravlje
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
zabava
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
Imao je što vidjeti
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
tech
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Neprestano razvijaju nova rješenja
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
Ovo je doista veliko otkriće
Ostvarila se nadanja astronoma: Asteroid Bennu skriva sve sastojke potrebne za život na Zemlji
sport
Čekali su 28 godina plasman na Svjetsko prvenstvo, a sad aostali šokirani satnicom utakmica
bizarno!
Čekali su 28 godina plasman na Svjetsko prvenstvo, a sad ostali šokirani satnicom utakmica
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
ops!
FIFA se naslađuje s Englezima: Pogledajte kakva je snimka objavljena pred milijunima, Hrvati će biti sretni
SP 2026: RASPORED Hrvatske i satnice svih utakmica Svjetskog prvenstva
SVE NA JEDNOM MJESTU
SP 2026: RASPORED Hrvatske i satnice svih utakmica Svjetskog prvenstva
tv
Kumovi: Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
KUMOVI
Kome će ljubav donijeti sreću, a koga skupo koštati, doznajte u novim epizodama serije "Kumovi"
MasterChef: ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Što mislite - tko je zaslužio platinastu karticu? Barbara ili netko od izazivača?
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
putovanja
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Najveće klizalište u Europi
Za 5000 klizača
Veliko je poput 16 olimpijskih bazena! Znate li gdje se nalazi najveće europsko klizalište na otvorenom?
novac
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Princeza od Walesa i princeza Charlotte na božićnom koncertu 2025.
Mini kopija
Princeza Charlotte ima gracioznost i držanje svoje majke, svakim danom sve je sličnija Catherine Middleton
Ana Maslać Plenković u crnom izdanju kod Pape Lava XIV
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Ulična moda Zagreb visoke čizme podstavljene umjetnim krznom 2025.
Opa!
Uz ovakve čizme zgodne dame iz centra Zagreba i najkraća minica pada u drugi plan
sve
Princeza od Walesa i princeza Charlotte na božićnom koncertu 2025.
Mini kopija
Princeza Charlotte ima gracioznost i držanje svoje majke, svakim danom sve je sličnija Catherine Middleton
Severina u minici i korzetu prošetala Zagrebom po hladnom vremenu
''jao, kakva si''
Seve u minjaku i korzetu pozirala u prehladnom Zagrebu: ''Ti goriš, to je sigurno!''
Saša Matić u Areni Zagreb Jakovu Jozinoviću obećao pjesmu
obećao mu je pjesmu
Poslušajte kako je mladi Slavonac sa Sašom Matićem otpjevao njegov veliki hit u Areni Zagreb!
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close