• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Proljetni okusi i gurmanske kreacije na novom jelovniku zagrebačkog Zinfandel’sa

Sladoled od tartufa, dehidrirani krastavac, spužva od konoplje i ekskluzivni Wagyu Striploin Marbel A5 samo su dio novog sezonskog jelovnika Zinfandel'sa.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 23.05.2018 14:09 komentari
viber Created with Sketch.
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb)

Galerija Wagyu Striploin Marbeling A5(100 g), consommé od ljutike, shiitake i hijiki alge 14 Breskvica, mojito granita, žele od ružine vodice 14 Mousse od jagoda, hrskava bijela čokolada, crumble od pistacije i žele od bazge 14 Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac 14

U trendu Migingo A gdje je kladionica!? 4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu? Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti Mikonos Zamke za turiste? "Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike


Inspirirana proljećem, umjetnošću i dizajnom te novim modernim gurmanskim konceptima, šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić kreirala je za ovu sezonu primamljivu kolekciju novih delicija à la carte restorana Zinfandel's.

Predvodnik gastronomskih trendova i ponosni nositelj Michelinove preporuke te tri kapice cijenjenog vodiča Gault & Millau uz mnoga druga priznanja – u svojoj proljetnoj inačici jelovnika predstavlja kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje i inovativnih kulinarskih pristupa koji zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo.

Osim atraktivne selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni kavijar Beluga te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i gluten-free menu te izbor vatrenih jela flambé. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel's nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba koje svakodnevno posjećuju brojni domaći i inozemni gosti

Slasne i inovativne delicije novog jelovnika à la carte 

Inspirirana toplim bojama i okusima proljeća, predjela novog jelovnika à la carte predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnom mariniranom skušom posluženom uz juhu od korijena kurkume, chorizo i prepeličje jaje – kombinacija koja oduševljava i izgledom i okusom. Slijed se nastavlja spojem ljubičastog batata i kremaste burrate uz dodatak meda i limuna, dok osvježenje donosi neodoljivi sladoled od tartufa poslužen uz tartufe od guščje jetre i crumble od kakaa. Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Patka poslužena s dva zanimljiva želea – onim od mrkve i badema uz dašak mirodičnog kardamoma i rižin papir okusima odvode na Daleki istok, dok kavijar Oscietra poslužen sa sokom od peršina, dimljenim jogurtom i slatkom spužvom od heljde donose na tanjur okuse Rusije. Predjela od morskih delicija u Aninim interpretacijama privlače skladom boja i okusa – školjke sv. Jakova uz poslužene morske šparoge, kremu od kokosa, kreker od tapioke i sipinog crnila podsjećaju na tropsko ljeto, dok hladna krema od rakova s bogatim okusom mesa rakovice uz mariniranu krušku i verbenu, kao i tuna tartar s interesantnom bijelom rotkvom – daikonom, dehidriranim krastavcem i slatkasto-gorkim ljupčacem donose osvježavajući dašak mora na stol.

Jedan od 100 najboljih rižota po izboru prestižnog vodiča Risso Gallo u novom je jelovniku dobio proljetnu inačicu – spoj nježnih kopriva, pečene skute i najfinijeg maslinova ulja preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Konačni pečat ovoj proljetnoj kolekciji predjela Ana je dala otvorenim lasagnettama posluženima uz confit od zeca, s juhom od poljskog divljeg bilja poslužene s pjenom od slanutka. Proljetna sezona donosi i finu juhu od kukuruza s jadranskim kozicama i prahom od kukuruza, dok prava kremasta rapsodija okusa dolazi u obliku juhe velouté od celera uz hrskavi tuile s aromatičnim muškatnim oraščićem. Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj. Originalna autorska jela sa svježom ribom i mesom u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje raznim kuharskim tehnikama rezultirala su stvaranjem fantastičnih okusa. Izbor započinje nježnim okusima janjećeg kotleta posluženog uz krumpir, prah od kumina i ljekovitog divljeg češnjaka. Delikatna biserka s crumbleom od vrganja, celerom i snažnim tartufom oduševljava kombinacijom. Ana je u proljetnu kolekciju uvrstila i ekskluzivni Wagyu Striploin Merbeling A5 – jednu od četiri vrste poznate japanske govedine koja se , poslužena uz consomme od ljutike, gljive shiitake i končasto-dramatično crne alge hijiki naprosto topi u ustima.

Krila raže ovaj put dolaze do izražaja uz finu kremu od pastrnjaka i pistacije. Još je jedna zvijezda proljetnog jelovnika lagano pečeni kovač u lišću od curryja poslužen uz neodoljive hrskave mrkve. Dimljeni file lista okusima je uravnotežen s marmeladom od šparoga i tartufa uz kremu od bijelih šparoga –kreativna interpretacija koja savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertnim jelovnikom Zinfandel'sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pruža neodoljiva čokolada u kombinaciji sa sladoledom od kupine i spužvom od konoplje koja naprosto zavodi svojim aromama, dok je inovativni crème brûlée od šampanjca s kremom od limete i svježim sokom od slasne lubenice kombinacija koju svakako treba isprobati. Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb)
Gosti će moći otkriti što skriva mousse od višnje lagano lomeći sjajnu ovojnicu s okusom Maraschino likera, dok lagana breskvica uz žele od ružine vodice i mohito granite, kao i mousse od lokalnih jagoda s hrskavom bijelom čokoladom, hrskavim crumbleom od pistacije i delikatnim želom od bazge okusima asociraju na tople dane i nježne mirise proljeća.

Tasting, gluten-free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel's nudi izbor od četiri slijeda slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz proljetnog flambé menua ovaj put uključuje lagani teleći file s ukiseljnom gorušicom, kremom od mlade mrkve i portom, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Eni Đorđević: Poelirani brancin u kombinaciji umaka zbog kojih ćete ribu uvijek raditi na ovaj način
Pokrovitelj Monini
Eni Đorđević: Poelirani brancin u kombinaciji umaka zbog kojih ćete ribu uvijek raditi na ovaj način
Posljednje ovogodišnje: 28. Vino uz žlicu u Maloj ribi na zagrebačkom moru
Eno-gastro doživljaj
Posljednje ovogodišnje: 28. Vino uz žlicu u Maloj ribi na zagrebačkom moru
Traži se sretnik koji će doživotno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
Pical Resort
Traži se sretnik koji će doživotno besplatno ljetovati u najluksuznijem istarskom resortu
"Imamo najpovoljnije cijene i najveće kobasice": Advent na Kvatriću u novom ruhu
Jinglingz festival
"Imamo najpovoljnije cijene i najveće kobasice": Advent na Kvatriću u novom ruhu
Više od pola stranih gostiju spremno je izdvojiti dodatno za autentična jela, a Hrvatsku kao gastro-destinaciju stavljaju ispred Španjolske i Grčke
Oglas
Više od pola stranih gostiju spremno je izdvojiti dodatno za autentična jela, a Hrvatsku kao gastro-destinaciju stavljaju ispred Španjolske i Grčke
Tjedni jelovnik jela za zimu od 24.11. do 30.11.2025.
Tjedni jelovnik
Ova fina jela na žlicu baš dobro griju! Izdvojili smo 7 recepata koje ćemo kuhati ovog tjedna
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj: Gorska idila u kojoj ćete se preporoditi
Jedinstveno
Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj: Gorska idila u kojoj ćete se preporoditi
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose
Beton i hrđa
Tragovi JNA-a u prekrasnoj Boki: Napušten tunel za podmornice Rose

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Podignuta optužnica protiv mladića (20). Napravio je dijete 14-godišnjakinji
Odbio dati iskaz
Mladić optužen za teško spolno zlostavljanje: 14-godišnjakinja rodila njegovo dijete
Provjerite police! Povlači se jedna od najomiljenijih čokolada:
Upozorenje iz trgovine
Provjerite zalihe! Povlači se jedna od najpopularnijih čokolada: "Odmah prestanite s upotrebom"
Danas se očekuju zaključci statičara o Vjesnikovom neboderu
IZJAVA NAKON SASTANKA
Sada je konačno! Objavljeno što će biti s Vjesnikom
show
Bruno Tomašić u devetoj emisiji showa Supertalent
''nikad ovo nismo dali!''
Prvi put u povijesti Supertalenta jedan je kandidat dobio ovakav zadatak: ''Ovo se nikad nije dogodilo!''
Elena Kitić na očevom koncertu u Areni Zagreb doživjela neočekivanu situaciju
proširio se video
Kći folk-zvijezde pred Arenom Zagreb doživjela neugodnost, publika ju podržala pljeskom
Meri Goldašić otkrila razloge razvoda sa suprugom Jurom
''nikad nismo skrivali''
Meri Goldašić otkrila razloge razvoda kojim je šokirala Hrvatsku: ''Pustili smo jedno drugo u tom trenutku...''
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Novi soj gripe širi se svijetom: Cjepivo protiv njega nije učinkovito?
Stručnjaci su zabrinuti
Novi soj gripe širi se svijetom: Cjepivo protiv njega nije učinkovito?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Ovakvo prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Zanimljivo rješenje
Ovakvog prijevoza ima samo u Hrvatskoj! Pogledajte kako je osigurao teret
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
Zanimljivo
Bahati vozač mislio da je najpametniji dok mu kamiondžija nije očitao bukvicu
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
Jao…
Majstorski postavljena školjka nasmijala regiju, svi se pitaju kako je to moguće
tech
Prva ljudska smrt od soja ptičje gripe H5N5 u svijetu potvrđena u SAD‑u
Zabrinutost raste
Prva ljudska smrt od soja ptičje gripe H5N5 u svijetu potvrđena u SAD‑u
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
Ključ za buduće terapije
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
sport
Luka Modrić i Petar Sučić imali su crvene mrlje na licu: Znate li zbog čega?
RESPECT!
Luka Modrić i Petar Sučić imali su crvene mrlje na licu na velikom derbiju: Znate li zašto?
Fruk davao izjavu, a onda mu se iza leđa pojavio Ante Rebić: Evo što mu je poručio
Tako se to radi
VIDEO Fruk davao izjavu, a onda mu se iza leđa pojavio Rebić: Evo što mu je poručio
VIDEO Real Sociedad preokretom svladao Osasunu: Ante Budimir ušao s klupe
Pogledajte golove
VIDEO Nesretan povratak Budimira u redove Osasune: Vatreni slavio preokretom
tv
U dobru i zlu: Želi mu pomoći pa makar to značilo da će završiti u zatvoru
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Želi mu pomoći pa makar to značilo da će završiti u zatvoru
Kumovi: Napokon je sve dobro, ali on se nikako ne može riješiti crnih misli
KUMOVI
Kumovi: Napokon je sve dobro, ali on se nikako ne može riješiti crnih misli
MasterChef: Mario Mihelj napustio studio bez objašnjenja i zbunio kandidate - gdje je otišao?!
ŠTO SE DOGAĐA?
Mario Mihelj napustio studio bez objašnjenja i zbunio kandidate - gdje je otišao?!
putovanja
Otok Migingo je najnaseljeniji otok na svijetu
A gdje je kladionica!?
4 kafića, javna kuća i ljekarna: Je li ovo najnaseljeniji otok na svijetu?
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
Trumpovo bogatstvo palo za 1,1 milijardu dolara
Nevjerojatno, ali istinito
Trumpovo bogatstvo palo za 1,1 milijardu dolara
lifestyle
Mirela Holy u Steve Madden Cobra gležnjačama s neobičnim kišobranom 2025.
Uvijek privlači poglede
Gležnjače Mirele Holy hrabar su izbor za skliske zagrebačke ulice, ali ipak ih je zasjenio – kišobran
Ulična moda Zagreb čupavi zimski kaput
Najveći zimski trend
Brineta sa zagrebačke špice zna dobar trik za naglašavanje figure – čak i kad nosi čupav zimski kaput
Promjena na vrhu: Ime Mia više nije najpopularniji odabir za djevojčice
NIŠTA NIJE KONAČNO
Nakon nekoliko godina promijenilo se najpopularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj. Koje vam je ljepše?
sve
Bruno Tomašić u devetoj emisiji showa Supertalent
''nikad ovo nismo dali!''
Prvi put u povijesti Supertalenta jedan je kandidat dobio ovakav zadatak: ''Ovo se nikad nije dogodilo!''
Luka Modrić i Petar Sučić imali su crvene mrlje na licu: Znate li zbog čega?
RESPECT!
Luka Modrić i Petar Sučić imali su crvene mrlje na licu na velikom derbiju: Znate li zašto?
Elena Kitić na očevom koncertu u Areni Zagreb doživjela neočekivanu situaciju
proširio se video
Kći folk-zvijezde pred Arenom Zagreb doživjela neugodnost, publika ju podržala pljeskom
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close