• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Proljetni okusi i gurmanske kreacije na novom jelovniku zagrebačkog Zinfandel’sa

Sladoled od tartufa, dehidrirani krastavac, spužva od konoplje i ekskluzivni Wagyu Striploin Marbel A5 samo su dio novog sezonskog jelovnika Zinfandel'sa.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 23.05.2018 14:09 komentari
viber Created with Sketch.
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb)

Galerija Wagyu Striploin Marbeling A5(100 g), consommé od ljutike, shiitake i hijiki alge 14 Breskvica, mojito granita, žele od ružine vodice 14 Mousse od jagoda, hrskava bijela čokolada, crumble od pistacije i žele od bazge 14 Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac 14

U trendu Ilustracija sendviča od focaccije Focaccina Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom Black Cabin Lokve - 23 Black Cabin Lokve U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza


Inspirirana proljećem, umjetnošću i dizajnom te novim modernim gurmanskim konceptima, šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić kreirala je za ovu sezonu primamljivu kolekciju novih delicija à la carte restorana Zinfandel's.

Predvodnik gastronomskih trendova i ponosni nositelj Michelinove preporuke te tri kapice cijenjenog vodiča Gault & Millau uz mnoga druga priznanja – u svojoj proljetnoj inačici jelovnika predstavlja kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje i inovativnih kulinarskih pristupa koji zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo.

Osim atraktivne selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni kavijar Beluga te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i gluten-free menu te izbor vatrenih jela flambé. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel's nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba koje svakodnevno posjećuju brojni domaći i inozemni gosti

Slasne i inovativne delicije novog jelovnika à la carte 

Inspirirana toplim bojama i okusima proljeća, predjela novog jelovnika à la carte predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnom mariniranom skušom posluženom uz juhu od korijena kurkume, chorizo i prepeličje jaje – kombinacija koja oduševljava i izgledom i okusom. Slijed se nastavlja spojem ljubičastog batata i kremaste burrate uz dodatak meda i limuna, dok osvježenje donosi neodoljivi sladoled od tartufa poslužen uz tartufe od guščje jetre i crumble od kakaa. Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Patka poslužena s dva zanimljiva želea – onim od mrkve i badema uz dašak mirodičnog kardamoma i rižin papir okusima odvode na Daleki istok, dok kavijar Oscietra poslužen sa sokom od peršina, dimljenim jogurtom i slatkom spužvom od heljde donose na tanjur okuse Rusije. Predjela od morskih delicija u Aninim interpretacijama privlače skladom boja i okusa – školjke sv. Jakova uz poslužene morske šparoge, kremu od kokosa, kreker od tapioke i sipinog crnila podsjećaju na tropsko ljeto, dok hladna krema od rakova s bogatim okusom mesa rakovice uz mariniranu krušku i verbenu, kao i tuna tartar s interesantnom bijelom rotkvom – daikonom, dehidriranim krastavcem i slatkasto-gorkim ljupčacem donose osvježavajući dašak mora na stol.

Jedan od 100 najboljih rižota po izboru prestižnog vodiča Risso Gallo u novom je jelovniku dobio proljetnu inačicu – spoj nježnih kopriva, pečene skute i najfinijeg maslinova ulja preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Konačni pečat ovoj proljetnoj kolekciji predjela Ana je dala otvorenim lasagnettama posluženima uz confit od zeca, s juhom od poljskog divljeg bilja poslužene s pjenom od slanutka. Proljetna sezona donosi i finu juhu od kukuruza s jadranskim kozicama i prahom od kukuruza, dok prava kremasta rapsodija okusa dolazi u obliku juhe velouté od celera uz hrskavi tuile s aromatičnim muškatnim oraščićem. Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj. Originalna autorska jela sa svježom ribom i mesom u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje raznim kuharskim tehnikama rezultirala su stvaranjem fantastičnih okusa. Izbor započinje nježnim okusima janjećeg kotleta posluženog uz krumpir, prah od kumina i ljekovitog divljeg češnjaka. Delikatna biserka s crumbleom od vrganja, celerom i snažnim tartufom oduševljava kombinacijom. Ana je u proljetnu kolekciju uvrstila i ekskluzivni Wagyu Striploin Merbeling A5 – jednu od četiri vrste poznate japanske govedine koja se , poslužena uz consomme od ljutike, gljive shiitake i končasto-dramatično crne alge hijiki naprosto topi u ustima.

Krila raže ovaj put dolaze do izražaja uz finu kremu od pastrnjaka i pistacije. Još je jedna zvijezda proljetnog jelovnika lagano pečeni kovač u lišću od curryja poslužen uz neodoljive hrskave mrkve. Dimljeni file lista okusima je uravnotežen s marmeladom od šparoga i tartufa uz kremu od bijelih šparoga –kreativna interpretacija koja savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertnim jelovnikom Zinfandel'sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pruža neodoljiva čokolada u kombinaciji sa sladoledom od kupine i spužvom od konoplje koja naprosto zavodi svojim aromama, dok je inovativni crème brûlée od šampanjca s kremom od limete i svježim sokom od slasne lubenice kombinacija koju svakako treba isprobati. Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb)
Gosti će moći otkriti što skriva mousse od višnje lagano lomeći sjajnu ovojnicu s okusom Maraschino likera, dok lagana breskvica uz žele od ružine vodice i mohito granite, kao i mousse od lokalnih jagoda s hrskavom bijelom čokoladom, hrskavim crumbleom od pistacije i delikatnim želom od bazge okusima asociraju na tople dane i nježne mirise proljeća.

Tasting, gluten-free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel's nudi izbor od četiri slijeda slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz proljetnog flambé menua ovaj put uključuje lagani teleći file s ukiseljnom gorušicom, kremom od mlade mrkve i portom, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Noćno sanjkanje, večera u kabini žičari i planinarenje po snijegu: Dobro došli na omiljeno slovensko skijalište
Predivni Krvavec
Noćno sanjkanje, večera u kabini žičari i planinarenje po snijegu: Dobro došli na omiljeno slovensko skijalište
Slastica od starog kruha i maka koju Mađari jedu večer prije Božića
Posno, ali dobro
Slastica od starog kruha i maka koju Mađari jedu večer prije Božića
Lijepi plavi Dunav: 15 zanimljivosti o rijeci koja povezuje Europu koje možda i niste znali
Najdulja rijeka EU
Lijepi plavi Dunav: 15 zanimljivosti o rijeci koja povezuje Europu koje možda i niste znali
Ako volite slatko, Rim će vas osvojiti: 7 deserata koje ne smijete preskočiti
Slatki rituali
Ako volite slatko, Rim će vas osvojiti: 7 deserata koje ne smijete preskočiti
Ove pogačice najbolji su dodatak mesnom pečenju, a rade se od samo 3 sastojka
Plus sol i ulje
Ove pogačice najbolji su dodatak mesnom pečenju, a rade se od samo 3 sastojka
Nevjerojatno hrskavi izvana i raskošno sočni iznutra: Krumpir pečen u svinjskoj masti
Blagdanski hit
Recept za krumpir pečen u svinjskoj masti: Nevjerojatno hrskavi izvana i raskošno sočni iznutra
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima konačno u Zagrebu
Focaccina
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
Black Cabin Lokve
U Gorskom kotaru: Crna planinska koliba za ljubitelje svježeg zraka, osame i malih luksuza
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
(Ne)pomirljive razlike
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
Kako kupiti alkohol na Tajlandu
Razlog je zanimljiv
Država u kojoj je do prije dva tjedna bila zabranjena prodaja alkohola između 14 i 17 sati

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Zbog povišene razine pesticida povlači se grožđica sušena
Provjerite zalihe
Povlači se popularno voće: Oprez, mogli biste se otrovati!
Pomoć Ukrajini u brojkama: Svakog Europljanina stoji manje od devet eura mjesečno
Slikoviti izračun
Koliko će pomoć Ukrajini koštati svakog stanovnika u Hrvatskoj? Mjesečno - jednu kobasicu na Adventu
Medvjedi napadaju stoku u Muškovcima
Učestali napadi
Muškovci pod opsadom, teroriziraju ih već mjesecima: "U dva sata poslije ponoći ustala sam i čujem da se nešto..."
show
Tko je James, nećak kralja Charlesa?
ima slavne rođake
Znate li tko je ovaj mladić? Povezan je s najpoznatijom obitelji na svijetu!
Tko je Šejla Ramović, sestra Džejle Ramović?
vidite li sličnost?
Znate li tko je ovo? Sama gradi karijeru, a sestra je velike regionalne zvijezde
Kristin Cabot s Coldplayjevog koncerta dala intervju
"platila sam cijenu"
Javila se žena s koncerta o kojem je pričao cijeli svijet, otkrila što se stvarno dogodilo
zdravlje
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Oprez!
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Kava i upala mjehura: Jedan gutljaj može biti dovoljan da pokrene simptome?
Istina koju ne želite čuti, ali morate
Kava i upala mjehura: Jedan gutljaj može biti dovoljan da pokrene simptome?
Znanstvenici otkrili: Samo jedna večernja navika može vam dramatično sniziti krvni tlak!
Važno!
Znanstvenici otkrili: Samo jedna večernja navika može vam dramatično sniziti krvni tlak!
zabava
Vlasniku nije bilo jasno zašto ga je pas probudio usred noći, a onda je pogledao snimku…
Kakav šok!
Vlasniku nije bilo jasno zašto ga je pas probudio usred noći, a onda je pogledao snimku…
Kitovi opkolili brod, pogledajte veličanstveni prizor od kojeg zastaje dah
Čarobna priroda
Kitovi opkolili brod, pogledajte veličanstveni prizor od kojeg zastaje dah
Školarci iz Rijeke doživjeli nezaboravan susret, snimka raznježila gledatelje
Uljepšalo im dan
Školarci iz Rijeke doživjeli nezaboravan susret, snimka raznježila gledatelje
tech
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: To je “tragedija za potrošače”
Jeste koristili njihove proizvode?
Bankrot kompanije koja je popularna i u Hrvatskoj: "To je tragedija za potrošače"
Fotograf tražio jelene, a nabasao na spektakularno otkriće staro 200 milijuna godina
Visoko na litici
Fotograf tražio jelene, a nabasao na spektakularno otkriće staro 200 milijuna godina
Lijek koji ne ubija, nego liječi rak? Znanstvenici pokazali da jednostavna tableta može smiriti izrazito agresivan oblik raka
Promjena pristupa
Lijek koji ne ubija, nego liječi rak? Znanstvenici pokazali da jednostavna tableta može smiriti izrazito agresivan oblik raka
sport
VIDEO Jake Paul pokazao posljedice razornog udarca, ovo izgleda strašno!
Uznemirujuće!
VIDEO Jake Paul pokazao posljedice razornog udarca, ovo izgleda strašno
Anthony Joshua nokautirao Jakea Paula nakon šest rundi
Bez milosti
VIDEO Šetnja ringom nije bila dovoljna: Joshua brutalno nokautirao Paula
Snimka brutalnog nokauta iz drugog kuta otkriva zanimljiv, ali i jeziv detalj
Pomalo i jezivo
VIDEO Snimka iz drugog kuta otkriva što je Joshua napravio prije završnog udarca
tv
MasterChef: Barbara nakon odlaska iz showa priznala: "Ja se apsolutno nisam pripremila za MasterChef"
PONOSNA NA SEBE!
Barbara nakon odlaska iz showa priznala: "Ja se apsolutno nisam pripremila za MasterChef"
MasterChef: Vatra u MasterChefu znači samo jedno – Barbara je u blizini! "Nisam piroman!"
UPS!
Vatra u MasterChefu znači samo jedno – Barbara je u blizini! "Nisam piroman!"
MasterChef: ANKETA: TOP 6 - tko ima najveće šanse za ulazak u finale MasterChefa?
INTENZIVNO!
ANKETA: TOP 6 - tko ima najveće šanse za ulazak u finale MasterChefa?
putovanja
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima konačno u Zagrebu
Focaccina
Hit-sendviči zbog kojih Splićani stoje u redovima stigli i u Zagreb
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji se ne boje suočavanja s istinom
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
(Ne)pomirljive razlike
Europski narod koji nije poput ostalih: Svatko plaća svoje, a iskrenost im je na granici s bezobrazlukom
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Najveći slovenski vojni brod Triglav moderniziran u Iskra brodogradilištu u Šibeniku
prije roka
Najveći slovenski vojni brod Triglav moderniziran u Iskra brodogradilištu u Šibeniku
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Oprez!
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Kolači koji mogu stajati
Suhi, sitni, prefini
Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata
Kava i upala mjehura: Jedan gutljaj može biti dovoljan da pokrene simptome?
Istina koju ne želite čuti, ali morate
Kava i upala mjehura: Jedan gutljaj može biti dovoljan da pokrene simptome?
sve
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
Oprez!
Opasni virus već se širi prije blagdana: Stručnjaci upozoravaju na jednu od najgorih sezona dosad
VIDEO Jake Paul pokazao posljedice razornog udarca, ovo izgleda strašno!
Uznemirujuće!
VIDEO Jake Paul pokazao posljedice razornog udarca, ovo izgleda strašno
Kolači koji mogu stajati
Suhi, sitni, prefini
Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Carbonara restorana Biomania Hrana i piće
    Biomania

    "Skupo je, ali se isplati": Brački restoran u Zagrebu u kojem morate probati carbonaru – iako u njoj nema jaja, sira ni špeka

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close