• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Proljetni okusi i gurmanske kreacije na novom jelovniku zagrebačkog Zinfandel’sa

Sladoled od tartufa, dehidrirani krastavac, spužva od konoplje i ekskluzivni Wagyu Striploin Marbel A5 samo su dio novog sezonskog jelovnika Zinfandel'sa.

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 23.05.2018 14:09 komentari
viber Created with Sketch.
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3
Proljetni jelovnik Zinfandel\'sa - 3 (Foto:Arhiva hotela Esplanade Zagreb)

Galerija Wagyu Striploin Marbeling A5(100 g), consommé od ljutike, shiitake i hijiki alge 14 Breskvica, mojito granita, žele od ružine vodice 14 Mousse od jagoda, hrskava bijela čokolada, crumble od pistacije i žele od bazge 14 Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac 14

U trendu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Kviz općeg znanja - 2 15 pitanja Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu


Inspirirana proljećem, umjetnošću i dizajnom te novim modernim gurmanskim konceptima, šefica kuhinje hotela Esplanade Ana Grgić kreirala je za ovu sezonu primamljivu kolekciju novih delicija à la carte restorana Zinfandel's.

Predvodnik gastronomskih trendova i ponosni nositelj Michelinove preporuke te tri kapice cijenjenog vodiča Gault & Millau uz mnoga druga priznanja – u svojoj proljetnoj inačici jelovnika predstavlja kreativni spoj suvremene mediteranske kuhinje i inovativnih kulinarskih pristupa koji zajedno sa svježim proizvodima lokalnih dobavljača u Aninoj osebujnoj interpretaciji svaki tanjur pretvaraju u pravo umjetničko djelo.

Osim atraktivne selekcije novih autorskih jela, na jelovniku se nalazi i ekskluzivni kavijar Beluga te nezaobilazni klasici – tradicionalna jela i dugogodišnji specijaliteti restorana, kao i pomno kreirani tasting jelovnici i gluten-free menu te izbor vatrenih jela flambé. Uz nenadmašan izbor inspirativnih delicija, profesionalnu uslugu i otmjeni ambijent, Zinfandel's nastavlja graditi tradiciju superiornog gastronomskog odredišta u srcu Zagreba koje svakodnevno posjećuju brojni domaći i inozemni gosti

Slasne i inovativne delicije novog jelovnika à la carte 

Inspirirana toplim bojama i okusima proljeća, predjela novog jelovnika à la carte predstavljaju blagodati Jadranskoga mora, kao i najbolje od kopnenih delicija, uz zadržavanje izvornih okusa i snažan vizualni identitet svakog jela. Selekcija tako započinje aromatičnom mariniranom skušom posluženom uz juhu od korijena kurkume, chorizo i prepeličje jaje – kombinacija koja oduševljava i izgledom i okusom. Slijed se nastavlja spojem ljubičastog batata i kremaste burrate uz dodatak meda i limuna, dok osvježenje donosi neodoljivi sladoled od tartufa poslužen uz tartufe od guščje jetre i crumble od kakaa. Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac Tuna tartar, daikon, dehidrirani krastavac ljupčac (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Patka poslužena s dva zanimljiva želea – onim od mrkve i badema uz dašak mirodičnog kardamoma i rižin papir okusima odvode na Daleki istok, dok kavijar Oscietra poslužen sa sokom od peršina, dimljenim jogurtom i slatkom spužvom od heljde donose na tanjur okuse Rusije. Predjela od morskih delicija u Aninim interpretacijama privlače skladom boja i okusa – školjke sv. Jakova uz poslužene morske šparoge, kremu od kokosa, kreker od tapioke i sipinog crnila podsjećaju na tropsko ljeto, dok hladna krema od rakova s bogatim okusom mesa rakovice uz mariniranu krušku i verbenu, kao i tuna tartar s interesantnom bijelom rotkvom – daikonom, dehidriranim krastavcem i slatkasto-gorkim ljupčacem donose osvježavajući dašak mora na stol.

Jedan od 100 najboljih rižota po izboru prestižnog vodiča Risso Gallo u novom je jelovniku dobio proljetnu inačicu – spoj nježnih kopriva, pečene skute i najfinijeg maslinova ulja preplavit će ukusne pupoljke i oduševiti kremastom teksturom. Konačni pečat ovoj proljetnoj kolekciji predjela Ana je dala otvorenim lasagnettama posluženima uz confit od zeca, s juhom od poljskog divljeg bilja poslužene s pjenom od slanutka. Proljetna sezona donosi i finu juhu od kukuruza s jadranskim kozicama i prahom od kukuruza, dok prava kremasta rapsodija okusa dolazi u obliku juhe velouté od celera uz hrskavi tuile s aromatičnim muškatnim oraščićem. Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak Janjeći kotlet krumpir prah od kumina i divlji češnjak (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb) Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj. Originalna autorska jela sa svježom ribom i mesom u kombinaciji sa začinima, sezonskim povrćem i posebnim kreativnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje raznim kuharskim tehnikama rezultirala su stvaranjem fantastičnih okusa. Izbor započinje nježnim okusima janjećeg kotleta posluženog uz krumpir, prah od kumina i ljekovitog divljeg češnjaka. Delikatna biserka s crumbleom od vrganja, celerom i snažnim tartufom oduševljava kombinacijom. Ana je u proljetnu kolekciju uvrstila i ekskluzivni Wagyu Striploin Merbeling A5 – jednu od četiri vrste poznate japanske govedine koja se , poslužena uz consomme od ljutike, gljive shiitake i končasto-dramatično crne alge hijiki naprosto topi u ustima.

Krila raže ovaj put dolaze do izražaja uz finu kremu od pastrnjaka i pistacije. Još je jedna zvijezda proljetnog jelovnika lagano pečeni kovač u lišću od curryja poslužen uz neodoljive hrskave mrkve. Dimljeni file lista okusima je uravnotežen s marmeladom od šparoga i tartufa uz kremu od bijelih šparoga –kreativna interpretacija koja savršeno upotpunjuje slasnu priču o glavnim jelima restorana Zinfandel's.

Desertnim jelovnikom Zinfandel'sa vladaju primamljivi kreativni spojevi. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara šećer su na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel's. Osvježenje nakon à la carte izbora jela pruža neodoljiva čokolada u kombinaciji sa sladoledom od kupine i spužvom od konoplje koja naprosto zavodi svojim aromama, dok je inovativni crème brûlée od šampanjca s kremom od limete i svježim sokom od slasne lubenice kombinacija koju svakako treba isprobati. Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice Crème brûlée od šampanjca, krema od limete i sok od lubenice (Foto: Arhiva hotela Esplanade Zagreb)
Gosti će moći otkriti što skriva mousse od višnje lagano lomeći sjajnu ovojnicu s okusom Maraschino likera, dok lagana breskvica uz žele od ružine vodice i mohito granite, kao i mousse od lokalnih jagoda s hrskavom bijelom čokoladom, hrskavim crumbleom od pistacije i delikatnim želom od bazge okusima asociraju na tople dane i nježne mirise proljeća.

Tasting, gluten-free i flambé jelovnici

Za one koji žele isprobati ponešto od svega i doživjeti savršeno spojene okuse i nezaboravno gurmansko iskustvo, Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova jela.

Za goste koji su na bezglutenskom režimu prehrane restoran Zinfandel's nudi izbor od četiri slijeda slasnih bezglutenskih jela certificiranih prvim Bosk gluten-free certifikatom u Hrvatskoj.

Atraktivna vatrena priprema jela pred stolom gosta iz proljetnog flambé menua ovaj put uključuje lagani teleći file s ukiseljnom gorušicom, kremom od mlade mrkve i portom, neodoljive flambirane repove crvenih kozica sa šafranom i Pernod Ricardom, slasnu guščju jetru u umaku od naranče i konjaka s chutneyem od jabuke i briošem te za desert klasik – palačinke Suzette u umaku od naranče s domaćim sladoledom od vanilije.

  • #gdje sjesti
  • #Restoran
  • #Zagreb
  • #zinfandel's
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
5 najtraženijih jela u 2025. godini: Recepti koji dokazuju da je najjednostavnije često i najbolje
Privukli su stotine tisuća ljudi...
5 najtraženijih jela u 2025. godini: Recepti koji dokazuju da je najjednostavnije često i najbolje
Zimski bijeg u Sloveniju uz Crno jaje: spoj skijanja, wellnessa i tišine alpskih pejzaža
Odlične ponude
Zimski bijeg u Sloveniju uz Crno jaje: Spoj skijanja, wellnessa i tišine alpskih pejzaža
Usudi se sanjati: Prvi roman svjetske putnice Antee Ćurin koji će vas zaraziti energijom, hrabrosti i ljubavi prema životu
Preporuka
Usudi se sanjati: Prvi roman svjetske putnice Antee Ćurin koji će vas zaraziti energijom, hrabrosti i ljubavi prema životu
Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu
Odlična ponuda
Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu
Gastro ponuda EU Adventa: Više od 50 različitih jela te 16 kuhara i influencera u dvobojima Zvijezde kuhaju
Na Europskom trgu
Gastro ponuda EU Adventa: Više od 50 različitih jela te 16 kuhara i influencera u dvobojima Zvijezde kuhaju
Advent koji neće opustošiti vaš džep: Kušajte Zege Cheese Steak, germknedle od 6 eura i najveća kobasica Adventa i - buncek u krafni
Jinglingz festival
Advent koji neće opustošiti vaš džep: Kušajte Zege Cheese Steak, germknedle od 6 eura i najveća kobasica Adventa i - buncek u krafni
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policajac izboden u Splitu
napad u Splitu
Izbodeni policajac bori se za život, procurili detalji o napadaču: Ima samo 18 godina
Kadirov kaže da čeka naredbu za početak rata s Europom: "Sve će brzo završiti"
SPREMAN JE
"Čekamo naredbu! Sve će se brzo završiti": Putinov saveznik spreman za rat s Europom
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
nova obveza
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Tko je supruga Marka Solde, Borna Soldo?
njegova podrška
Tko je supruga 22-godišnjeg junaka Dinama? Bivša je hrvatska misica, a ljubav je brzo planula
Šest zemalja se povuklo s Eurosonga
"do ovog nije trebalo doći"
Drama je eskalirala: Slovenija i još nekolicina zemalja bojkotiraju Eurosong u Beču!
zdravlje
Što se događa kad odbacite dezodorans – istina koju nitko ne govori!
Mnogi ne mogu zamisliti dan bez njega
Što se događa kad odbacite dezodorans – istina koju nitko ne govori!
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
Imao je što vidjeti
Srbin posjetio Split, a njegova reakcija postala je viralni hit
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
tech
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Spoj robotike i AI-ja
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Nevjerojatan video: Bjegunac leži na cesti, policijski pištolji su upereni prema njemu, a onda se pojavio robotaksi
Nije bio spreman na to
Nevjerojatan video: Bjegunac leži na cesti, policijski pištolji su upereni prema njemu, a onda se pojavio robotaksi
sport
Hrvatska rijetko viđenim rezultatom pobijedila Iran na Svjetskom pvenstvu
što je ovo bilo?
Hrvatska rijetko viđenim rezultatom pobijedila protivnika na Svjetskom prvenstvu
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
Mario Kovačević neće imati press konferenciju uoči susreta s Hajdukom na Maksimiru
Nova praksa
Dinamo povukao (ne)očekivani potez uoči Vječnog derbija na Maksimiru
tv
MasterChef: Čija će dekonstrukcija biti najbolja, a tko će napraviti "prometnu nesreću" na tanjuru?
VEČERAS!
Čija će dekonstrukcija biti najbolja, a tko će napraviti "prometnu nesreću" na tanjuru?
MasterChef: MasterChef škola – tko će položiti geometriju, a tko će morati na popravni ispit?
NEUSPJELI POKUŠAJ
MasterChef škola – tko će položiti geometriju, a tko će morati na popravni ispit?
Kumovi: Hoće li anonimna dojava pokrenuti lavinu problema?
KUMOVI
Kumovi: Hoće li anonimna dojava pokrenuti lavinu problema?
putovanja
Kviz općeg znanja: O konjima, ljudima... i svemu ostalom
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Pitanja iz opće kulture koja će vam razgibati pamćenje
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
novac
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
što dalje?
Ljupka Gojić Mikić prodaje polovicu svoje tvrtke poznatoj pivovari: "Veselimo se pojačati kapacitet“
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
lifestyle
Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom 2025.
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Catherine Middleton nosi haljinu Jenny Packham i tijaru kraljice Viktorije
Svečano izdanje
Kakva haljina, kakva tijara! Catherine Middleton je definitivno kraljica, kraljica stila
sve
Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom 2025.
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Hrvatska rijetko viđenim rezultatom pobijedila Iran na Svjetskom pvenstvu
što je ovo bilo?
Hrvatska rijetko viđenim rezultatom pobijedila protivnika na Svjetskom prvenstvu
Cynic u Martićevoj - 16
Odlična ponuda

Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

Cynic pogođenom atmosferom i konceptom otkriva točno što je Zagrebu nedostajalo. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Cynic u Martićevoj - 16 Hrana i piće
    Odlična ponuda

    Cynic u Martićevoj: Kvartovsko mjesto za uživanje... u hrani, piću, druženju i danu

  • Advent na Europskom trgu - 9 Aktualno
    Na Europskom trgu

    Gastro ponuda EU Adventa: Više od 50 različitih jela te 16 kuhara i influencera u dvobojima Zvijezde kuhaju

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close