Nevjerojatno ukusni poznati hummus namazi, prilozi, zanimljive slastice te premium začini samo su neki od proizvoda u kojima smo uživali u ugodnom ambijentu kavane Johann Francku Zagrebu. Uz degustaciju vrhunskih jela, Sana je s nama podijelila svoju zanimljivu poslovnu priču i viziju kojom spajaju kvalitetnu, inovativnu, zdravu, i prije svega ukusnu, hranu. Oduševila nas je vrlo primamljiva kombinacija originalnih Sana proizvoda te domaće kuhinje i začina iz cijelog svijeta u jelima koje je okupljenima pripremio kreativni tim Johanna Francka.

Uoči Svjetskog dana hummusa, jednog od najukusnijih i najstarijih namaza na svijetu koji se globalno obilježava 13 svibnja, uvjerili smo se da jesti hummus znači prepustiti se zdravom užitku. Ovaj popularni namaz od slanutka i sezama osvojio je cijeli svijet pa i srca hrvatskih gurmana te je već postao uobičajeni stanovnik hladnjaka brojnih ljubitelja zdrave i ukusne hrane. Sana je pripremila hummus u nekoliko različitih okusa i izbora za svačije nepce: classic, hummus s bučinim sjemenkama, čilijem, zelenom paprikom te cijelim zrnima slanutka, Osim odličnog okusa hummus je nutritivno vrlo bogat i kvalitetan. Zbog svog optimalnog omjera bjelančevina, zdravih masnoća i ugljikohidrata, izvrsna je namirnica koja nas drži sitima te daje energiju i dobar osjećaj. Uza sve to, Sana hummus je svjež, bez glutena i pogodan za vegansku prehranu.

„Uživanje u odličnoj hrani, koja daje dobar osjećaj, i druženje s dragim ljudima naša je misao vodilja od osnutka Sane sa samo nekoliko hummus namaza. Sretni smo što je Sana sada, nakon samo pet godina, prepoznata po svojoj inovativnosti te posebnim i zanimljivim proizvodima. Jako često nas pitaju gdje nalazimo ideje“, izjavila je direktorica Sana delikatesa Silvija Repić šaleći se te nastavila: „Neovisno o tome jesu li jela jednostavna uz malo začinskog bilja, papra i soli, ili specifična uz posebne kombinacije neobičnih začina, vidljivo je da se kulinarstvo u Hrvatskoj mijenja i razvija“, naglasivši kako su kvalitetne namirnice i začini, uz kreativnost, tajna svakog vrhunskog chefa.

Osim svježeg hummusa, pod brendom Sana možemo pronaći i još namaza i priloga kao što su MelanSana te Thai Salsa, Hummus i tofu u paprici, fantastični Ketchup od cikle te, neizostavni Tahini, sezamovu pastu za one koji hummus žele pripremiti sami. Očarale su nas slastice u obliku tri različita preljeva od datulja i sezama te čips od jabuke s čokoladom, a posebno je zanimljiva paleta od 80-ak profesionalnih premium začina za visoko kulinarstvo.

Među okupljenima s kojima smo se družili uz Sana delikatese našla su se poznata imena iz gurmansko-kulinarskog svijeta, kao što su food blogeri poput Matejke Buče, Jasmine Čaušević, Mateje Zvirotić, Alice Duduković, Jelene Markote i brojnih drugih.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju