Tjestenina sa špekom, francusko varivo od povrća i kruh od banane samo su neka od brojnih kreativnih jela koja možete naručiti u bristolskom bistrou Skipchen. Riječ je o ugostiteljskom objeku koji skuplja hranu iz smeća engleskih supermarketa i od njih radi maštovite kulinarske kombinacije.

Iako se više ne mogu prodavati u trgovini zbog postojećih zakona, odbačene namirnice su navodno sasvim sigurne za konzumaciju. Menadžer bistroa Sam Joseph rekao je medijima da su obroci sigurni i zato što se namirnice koriste odmah nakon skupljanja. Ne čudi stoga što se jelovnik mijenja svakog dana, ovisno o 'ulovu'.


Bistro može odjednom primiti tridesetak gostiju, a u njemu radi pet volontera koji kuhaju i poslužuju hranu. Osnovala ga je neprofitna organizacija po imenu The Real Junk Food Project (Prava hrana iz smeća), kojoj je glavni cilj naglasiti nerazumno razbacivanje hranom u modernom društvu. Neke studije, naime, pokazuju, da se svake godine diljem svijeta baci 1,3 milijardi tona jestive hrane.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda priprema hrane i konzumacija obroka u bristolskom restoranu.


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju