Kao bivši panker, i čovjek koji je mladost proveo miješajući Ribara s kolom, nekako sam se sav bio stisnuo kad sam došao na prvu od tri radionice proslavljene sommelierke Jelene Šimić Valentić. Ono, kao da se ideš grudati protiv Jetija, ratovati protiv Amerikanaca, ili igrati nogomet protiv Nijemaca...

Ali svi moji strahovi su nestali s čašom dobrodošlice, Jeleninom osmijehu, te ležernošću kojom prolazi prekratko školovanje. Naime, ja bih ostao još dva dana i stalno pio one finjake, zbogom Ribari, zbogom Stolna Bijela! Jedino nismo naučili s koje strane čaše stoji mobitel, ali to ćemo valjda na naprednom tečaju! Koristimo priliku najaviti i ostala događanja na kojima ćemo se vrlo vjerojatno sresti, pa ako želite...


Danas, u srijedu 14. siječnja 2015. u predivnom prostoru wine bara restorana Apetit u Masarykovoj 18 održati će se Pupitres Vinska škola Jelene Šimić Valentić pod nazivom "Prvi susret s vinom. Bez obzira, bio to vaš prvi ili tisuću i prvi susret s vinom, ovo iskustvo će biti nezaboravno i utkano u sjećanje. Na vinskoj radionici se kuša i analizira pet različitih stilova vina uz prigodne zalogaje koje za vas priprema tim Pupitresa.

Učite kako pravilno baratati s bocom vina, kako otvoriti bijelo vino i pjenušac i kako dekantirati crveno vino, te sve o stilovima vina. Koje vino odabrati u restoranu ili vinoteci i kako prepoznati kvalitetno vino samo su neke od tajni koji će vam pomoći da više uživate u tom božanskom nektaru.

Najzanimljiviji dio vinske škole je kada polaznici vježbaju poput sommeliera degustirati vino putem vida, njuha i okusa. Cijena vinske škole Jelene Šimić Valentić iznosi 250 kn i traje oko 120 minuta.


Rezervirajte svoje mjesto na jelena@pupitres.hr ili na broj mobitela 098/ 165 8073. Ako ne stignete na današnji termin, uviejk vam ostaju sljedeće radionice u siječnju:

22.1. Vinskim putevima svijeta
29.1. Hrana & Vino

Sve detalje potražite na facebooku Vinske škole!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju