Tijekom jednodnevnog boravka u Vrtu, timaritelji amateri profesionalnim će timariteljima pomagati u čišćenju i uređivanju nastambi, hranjenju te vježbanju životinja. Zahvaljujući tome mnogi će svoje dječje snove moći pretvoriti u stvarnost.

Nezaboravan dan u Zoološkom vrtu proveli su, još dok je stručni tim Vrta oblikovao program, glazbenici Mile Kekin (Hladno pivo) i Jura Blažević (Connect) te voditeljice Iva Šulentić i Ines Preindl. U ruke su hrabro primili neke od „strašnijih“ životinja poput zmija i paličnjaka, a s voljom su se uhvatili i težih poslova poput čišćenja nastambi.
Kako je to izgledalo, možete vidjeti na YouTubeu:


Program Timaritelj na jedan dan namijenjen je punoljetnim osobama. U skupini jednodnevnih timaritelja mogu biti do četiri osobe, a svakoj je skupini osigurana stručna pratnja edukatora i timaritelja. Od njih će doznati kako pripremiti i poslužiti hranu crvenim pandama i lemurima te kako obogatiti životni prostor lemura.


Naučit će i što je najvažnije pri čišćenju nastambi antilopa i nojeva, kako održavati terarije za trnaste paličnjake i ostale beskralješnjake, kako izraditi akvarij te hraniti grabežljive murine i električne jegulje. Bliski susret imat će i sa zmijama. Naučit će razlikovati otrovnice, a neotrovnu će zmiju moći držati u rukama.


U tijeku su upisi u program, a prvi će se jednodnevni timaritelji neobičnih zadataka u Vrtu uhvatiti već početkom listopada. Za sve sudionike osigurani su užina te darovi za uspomenu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju