Rast kose

Jedan od načina za poticanje rasta kose uz njegu glave jest i tjedna maska od cimeta. Pomiješajte dvije žlice cimeta i meda s pola šalice maslinovog ulja. Dodajte jaje da bi se mješavina zgusnula te potom sve utrljajte na vlažnu kosu i ostavite 10–15 minuta, Nakon toga, isperite šamponom.

Loš zadah

Ukoliko muku mučite sa zadahom iz usta, jednostavno pojedite štapić cimeta, ili popijte vodu koju ste zakuhali i u nju ubacili ovaj začin.


Sjajilo za usne

Za početak na usne stavite malo vazelina. Utrljajte malo cimeta na usne i ostavite da stoji minutu – dvije. Osjetiti ćete kako vam usne blago trnu, ali efekt će biti sjajan. Doslovno i preneseno. Nikad ne stavljajte cimet direktno na kožu jer može doći do iritacije.

Maska za lice
Očistite svoje lice od akni proizvodom na bazi cimeta koji ste sami napravili. Pomiješajte tri žlice meda i jednu cimeta. Kad smjesa postane dovoljno gusta - nanesite je na lice. Cimet će spriječiti bakterijske akne, a med će pomoći pri hidrataciji kože.


Uklanjanje suhe kože
Kako biste uklonili stare slojeve kože i povratili joj sjaj, dovoljno je da nanesete smjesu morske soli, bademovog ulja, meda i mljevenog cimeta.

Ah da, u palačinkama i kuhanom vinu je najbolji!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju