U jednom se možemo složiti – Slovenija je prekrasna. Ljubljana, smještena na rijeci izgleda poput princeze, sa svojim prekrasnim, očuvanim i uređenim centrom grada. Kranjska gora, Rogla, Vogel, mjesta su na kojima veliki broj Hrvata provodi zimske radosti. A svakako valja istaknuti i slavnu Postojnsku jamu, gdje obitava čovječja ribica.

No, odnedavno, postoji još jedna atrakcija zbog koje se isplati skoknuti do Dežele. Riječ je o pivskoj fontani, otvorenoj u malom mjestu Žalec, a stanovnici posebno ističu kako je ovo prva pivska fontana na europskom kontinentu.



Nažalost, ako očekujete da će ova fontana stalno izbacivati pivo, a vi jednostavno dragocjenu tekućinu besplatno točiti, varate se. Naime, za uživanje u pivu, potrebno je platiti 6 eura, za kojih ćete dobiti posebnu čašu s mikročipom i mogućnost lijevanja decilitra pive iz svake od pet slavina.

Mnogi su stoga prigovorili kako se ne radi o nikakvoj fontani, već o običnim točionicima na kojima možete natočiti prilično skupo pivo (pola litre za cca 45 kuna). Ipak, odaziv je zasad sjajan, a mnogi gosti dolaze u Žalec kako bi vidjeli tu novu atrakciju.

Ako ste i vi među njima, imate fore do kraja desetog mjeseca. Naime, tada se fontana zatvara i odmara do travnja, kada opet počinje radosno izbacivati pivo.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju