Otočje Marieta nastalo je uslijed vulkanske aktivnosti prije nekoliko tisuća godina nedaleko od meksičke obale. Točnije, udaljeno je od grada Puerto Vallerte oko sat vremena vožnje čamcem.

Najveća turistička atrakcija je skrivena plaža do koje se može doći tek plivajući kroz tunel dug oko pedesetak metara. Pijesak je ovdje vrlo mekan, voda je ugodna za kupanje, a u blizini se nalazi i nekoliko koraljnih grebena koje vole istraživati ronioci amateri.

Zbog svoje ljepote velika je turistička atrakcija, a s obzirom da je osamljena, posjećuju je uglavnom parovi. Ne čudi stoga što nosi i nadimak plaža ljubavi.


Njeno porijeklo nema nikakve veze s ljubavlju. Naime, meksička vlada je na otočju radila pokuse tijekom I. svjetskog rata. Točnije isprobavala je najsofisticiranije oružje onoga vremena.

Detonacije su izazvale veliku rupu nad plažom ljubavi, a vjeruje se da je otočje puno neeksplodiranih eksplozivnih naprava, pa se ne preporučuje istraživanje po neutabanim stazama.

Otočje obiluje i osebujnom florom te faunom, zbog čega je ovaj prostor zaštićen te proglašen Nacionalnim parkom šezdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju