Po boginji civilizacije, mudrosti, snage, pravednog rata i tkanja, grad Atena u Grčkoj dobio je ime. Moć nekadašnjeg grada-države i njegovih edukacijskih i znanstvenih centara velikim je dijelom zaslužna za to što Atenu često nazivaju kolijevkom zapadne civilizacije. Iz antičkog je razdoblja u Grčkoj ostalo mnogo antičkih građevina, umjetničkih djela poput Akropole, a osim klasične grčke umjetnosti i arhitekture, sunce, more i odlična kuhinja čekaju na vas da ih istražite!

Putovanje kroz grčku mitologiju

Grčki bogovi izgledali su kao ljudi, imali su mane i vrline, živjeli su na Olimpu i inspiracija su mnogobrojnim priznatim djelima iz grčke, ali i drugih književnosti. Posjetite li Atenu, imate priliku proputovati kroz grčku povijest i posjetiti neke od hramove izgrađene u čast besmrtnim bogovima i boginjama! Partenon, Erehtej, Dionizovo kazalište, Asklepijevo svetište u Epidauru samo su neka od odredišta koja možete razgledati i diviti im se.

Atena Atena (Foto: Guliver/Thinkstock)

Povijesne i prirodne ljepote Grčke

Kada se nađete u Ateni, svakako preporučujemo da „skoknete“ na poluotok Peloponez i uživate u pogledu na Korintski kanal, koji povezuje Egejsko more s Jonskim. Slavni grčki pisac Homer Mikenu je opisao kao „bogatu zlatom“. Posjetite ju i provjerite što je s tim mislio, razgledajte Lavlja vrata i zavirite u Atrejevu riznicu, a pri povratku u Atenu razgledajte luku Pirej.

Hedonizam na grčki način

Kada se umorite od razgledavanja, opustite se na tradicionalnoj grčkoj večeri koja se održava u mnogim restoranima, zaplešite tradicionalni grčki ples sirtaki i uživajte u zvukovima buzukija.
Proljeće – idealno vrijeme za razgledavanje



S obzirom na to da je Atena oduvijek bila i ostala popularna destinacija kojoj se posjetitelji rado vraćaju, obično je prepuna turista u srcu sezone, odnosno ljeti kada, osim navedenog, mnogi odlaze uživati u grčkim plažama, suncu i moru. No da biste izbjegli gužve i u miru razgledali ovu grčku ljepoticu, preporučujemo vam da se za razgled odlučite tijekom proljetnih, toplih, ali mirnijih mjeseci. Osim što će vam boravak biti opušteniji, uštedjet ćete nešto novaca. Pronašli smo izvrsnu ponudu koja sadrži sve navedeno, a polasci su 12. – 15. 4. 2018. i 24. – 27. 5. Opis putovanja od 4 dana avionom iz Zagreba zvuči fantastično!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju