Hrvatsko zagorje je vrlo poznato po svojim termalnim izvorima, predivnim dvorcima i spektakularnim pogledima, uz naravno svima omiljenu čašicu domaćeg vina. Ne iznenađuje da je upravo ono vrlo popularna destinacija za jednodnevne izlete iz Zagreba, ali ostalih dijelova Hrvatske, no Zagorje sve češće postaje i destinacija za pravi godišnji odmor. 

Hrvatsko zagorje poznato je po brojnim prekrasnim dvorcima koji se tamo nalaze. Već u srednjem vijeku počinju se graditi prve tvrđave. Postavljali su ih na strateškim točkama iznad prometnica ili važnijih mjesta, a kasnije, u vrijeme baroka, grade se dvorci namijenjeni za provođenje slobodnog vremena. Često su smješteni u prekrasnoj prirodi, okruženi parkovima, a danas je u Hrvatskom zagorju ostalo pedesetak dvoraca. Neki su u privatnom vlasništvu, neki su domovi socijalnih ustanova ili bolnica, dok su neki pretvoreni u muzeje i mogu se posjetiti.

Jedan od najljepših je svakako, svima nam poznat, dvorac Trakošćan. Smješten na brežuljku iznad prekrasnog jezera, Trakošćan se često proglašava najljepšim dvorcem Hrvatskog zagorja. Prvi put se spominje kao srednjovjekovna utvrda 1399. godine, kada ju je kralj Sigismund Luksemburški darovao svom tastu Hermanu Celjskom. Kroz stoljeća je mijenjao svoj izgled. No, današnji izgled dobiva u 19. stoljeću kada je dvorac obnovljen u neogotičkom stilu. Od 1953. godine koristi se kao muzej i otvoren je za javnost. Oko Trakošćanskog jezera vodi prekrasna šetnica s koje se pruža prekrasan pogled na ovaj dvorac.

Svega pet minuta lagane šetnje od dvorca Trakošćan smjestio se i Hotel Trakošćan koji uz mogućnost smještaja, osigurava i bogate wellness sadržaje kao što su hotelski bazen, unutarnje finske saune i vanjske panoramske finske saune. Poželite li i vi doživjeti prave čari Trakošćana, zaputite se do portala Crno jaje koji donosi smještaj u Hotelu Trakošćan već od 699 kuna za dvije osobe s uključenim polupansionom. U ponudi Vas očekuje i bogati animacijski program za djecu i odrasle vikendom te korištenje dječje igraonice za vaše najmlađe + 20% popusta na najam bicikla i sportskih terena!

Istražite ponudu ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju