Zahvaljujući blagoj klimi i toplim izvorima, Baden-Baden je jedno od najpoznatijih svjetskih kupališnih destinacija i jedno od najpopularnijih mjesta za posjetiti u Njemačkoj. Toplice bogate mineralima koje ga čine poznatim koriste se još od rimskog doba, a možete posjetiti ostatke njihovih kupki, kao i uživati u iskustvima toplica iz prve ruke u Friedrichsbadu iz 19. stoljeća i modernim Caracallinim termama.

Baden-Baden je također popularno odredište za ljubitelje sporta, s brojnim golf i teniskim klubovima, kao i konjičkim sportovima poput konjskih utrka. Ljeti je raj za planinarenje, dok zimi njegove staze privlače brojne skijaše.

Turistička ruta Schwarzwald-Hochstrasse zaobilazi prostrane gradske šume što je čini savršenom bazom za istraživanje prekrasnog područja Schwarzwald. Mnoge znamenitosti regije i najljepši srednjovjekovni gradovi nalaze se u blizini Baden-Badena te su odlični za jednodnevni izlet.

Od Zagreba do Baden Badena možete u sljedećim terminima:

13. 10. – 18. 10. 2022. = 121 kn
15. 10. – 18. 10. 2022. = 174 kn
25. 10. – 27. 10. 2022. = 166 kn
22. 10. – 25. 10. 2022. = 204 kn

Let do Baden Badena iz Zagreba obično trajati oko sat i pol, a let je direktan bez presjedanja. Putujete kompanijom Ryan Air, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Politika prtljage kod Ryan Air kompanije

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju u avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Njemačkoj. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju