Maroko je vrhunska turistička zemlja i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu. To je vrlo prijateljska država koja će sigurno impresionirati svakoga putnika. Ima zapanjujuće planine, prekrasne obale, stare gradove, egzotičnu kulturu i goleme pješčane dine pustinje Sahare.

Fez je jedan od najvećih gradova u Maroku i jedno od glavnih turističkih odredišta zemlje. Fez je vrlo poseban grad zbog niza povijesnih i arhitektonskih razloga i prozvan je Mekom Zapada i Atenom Afrike. Fez je mjesto na UNESCO-ovu popisu svjetske baštine i apsolutno ga morate posjetiti prilikom svog putovanja u Maroko. Jedna od glavnih atrakcija Feza je ”Medina Of Fes”.

Još jedan od najposjećenijih gradova Maroka je Marakeš, a nalazi se u unutrašnjosti Maroka. On je svojevrsni ulaz u Saharu. Ovdje ćete se osjećati kao da ste u tradicionalnom pustinjskom gradu.

Grad je dobro prilagođen turizmu, a njegova pustinjska i mediteranska arhitektura pravo su čudo za svakog putnika. Tržnice, hrana i bazari ovdje su neusporedivi s onima diljem drugih gradova u zemlji.

Poželite li ”skoknuti” na povoljan odmor do Maroka, to možete učiniti kupite li povoljne aviokarte iz Venecije.

Od Venecije do Maroka možete direktnim letovima letjeti u Fez i Marakeš, i to u sljedećim terminima:

Venecija – Fez:

22.11. – 6. 12. 2022 = 196 kn
26.11. – 3.12. 2022 = 242 kn
29.11. – 3.12. 2022 = 249 kn

Venecija – Marakeš:

28.11. – 2.12. 2022. = 355 kn
28.11. – 5.12. 2022. = 339 kn

Sve termine potražite ovdje.

Let do Maroka iz Venezije obično traje oko 2 sata i 30 minuta, a let je direktan bez presjedanja. Putujete kompanijom Ryanair, a ako vas brinu dimenzije prtljage pročitajte naš članak o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu. Podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju. Moramo napomenuti da postoje letovi i iz Zagreba, no za njih ćete trebati presjedati u jednoj od europskih metropola te će vaše putovanje trajati mnogo duže.

Politika prtljage kompanije Ryanair 

U navedenu cijenu uključena je jedna torba (ruksak ili torba za laptop) dimenzija 40 x 25 x 20 cm, koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija potražite ovdje.

Važne informacije prije samog putovanja

Prije nego što se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Maroku. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkuferhr. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju