Kamado roštilji nisu rezervirani samo za tople mjesece. Zahvaljujući brojnim funkcijama idealni su za korištenje tijekom cijele godine – bilo da želite peći ili dimiti meso, napraviti pizzu i kruh ili pak pripremiti kakav desert. Čak i jela poput peke ili gulaša iz gusane posude pod poklopcem roštilja razvijaju prefine okuse i mirise.
Ako vam je važno da se roštilj uz optimalne performanse odlikuje i privlačnim dizajnom, pronašli smo one koji će vas oduševiti.
Priprema za manje druženje bit će manje zahtjevna uz roštilj Big Green Egg Small, najpoznatiji kamado roštilj na svijetu s tradicijom dugom više od 50 godina.
Glavna razlika između običnih i kamado roštilja jest to da su oni rađeni od keramike visokih performansi. Njihova je glavna prednost to što zahtijevaju vrlo malu potrošnju ugljena. Također razvijaju ekstremno visoke temperature, koje su potrebne za pripremu pizze ili kruha.
Ono što ih također čini posebnima jest kvaliteta pečenja, pa će i oni manje iskusni dobiti sočan komad mesa. Isto tako, korištenje kamado roštilja iznimno je sigurna jer njihova površina nikad ne postaje vrela kao što se to događa kod tradicionalnih roštilja.
Ako imate veću obitelj ili širi krug prijatelja, za nezaboravna druženja možete odabrati model Big Green Egg Large, najpopularniji model obitelji Big Green Egg. Karakterizira ga površina za kuhanje koja se može proširiti i u tom slučaju možete istovremeno pripremiti jela za osam osoba.
Još jedna od dobrobiti korištenja tih roštilja jest zadržavanje vlage, što ga razlikuje od tradicionalnih smokera. Također je zbog protoka zraka u kamadu drastično smanjena mogućnost sušenja namirnica, pa će one ostati sočne nakon pečenja.
Najveća verzija ovih kamado roštilja je Big Green Egg 2XLarge, koji je pogodan za cateringe, restorane i velike grupe ljudi. Njegov veličanstven izgled i nebrojne kulinarske mogućnosti ostavit će vas bez daha.
Ako još niste sigurni biste li investirali u jedan od navedenih, za kraj smo ostavili vijest koja će vas dodatno motivirati.
Ovaj roštilj ima mogućnost pirolize, pa će tako velika temperatura spaliti masnoću, ostatke hrane i druge nečistoće te unutrašnjost roštilja ostaviti potpuno čistom.
Tehnika toplo-hladno: Kako savršeno skuhati jaje?