Duboko u ličkom miru, u malo selu 30-ak kilometara od glavnog ulaza na Plitvice, i tek koji od Korenice, kada vam Lička Plješivica ostane iza leđa, sasvim utopljena u prirodu i okružena šumom, livadama i pašnjacima, čeka vas Ježeva kućica. I rado će vam na nekoliko dana postati pravi topli dom i pokazati vam kako se u Lici (lijepo) živi… i kako se živjelo.

Ova rustikalna lička kuća sasvim je nenametljiva, jednostavna i savršeno uklopljena u prirodu oko sebe. Drvo i kamen, koji su ovdje oduvijek korišteni u gradnji, već izvana započinju priču o tradiciji, ljudima, prirodi i vremenu. Interijer je spoj posvete prošlim vremenima i modernog komfora, s ručno izrađenim namještajem i puno brižno odabranih detalja.

Stoljetni kameni zidovi uz vatru u kaminu dobivaju posebnu čar, a svi sadržaji koje kuća nudi pozivaju vas da se potpuno prepustite prirodi i Lici. Ovdje je možete doživjeti hladnu, tihu i mračnu iz jaccuzzija u dvorištu navečer nakon cjelodnevne šetnje, ljupku i svijetlozelenu u zoru uz cvrkut ptica ili snovito bijelu kada je prekrije snijeg – kroz staklenu stijenu u glavnoj spavaonici. U svakom kutku kuće i oko nje upoznajte jedan dio ovog kraja i života u njemu.

Ježeva kućica ima 3 spavaće sobe, kupaonicu, dnevni boravak i potpuno opremljenu kuhinju. Gostima je dostupna i oprema za roštilj, a može se odabrati i ponuda s pravim ličkom domaćim doručkom. Kuća može ugostiti 6 osoba, cijena noćenja je 225 eura na platformi Booking.com, a sve detalje pronaći ćete na ovom linku.

Na osami i u savršenom miru jedini će vam susjedi biti ovce, krave i konji. Ljubazni domaćini rado će vam pokazati svoje gospodarstvo i provesti vas kroz svakodnevne poslove i uz zanimljive priče približiti vam jedan drugačiji život, kakav je sada ali i kakav je bio, bez gužve i pritiska… i u živom, svakodnevnom odnosu s prirodom.

Odmor iz bajke: Crna goranska ljepotica koja ne miče pogled s usnulog diva Zoe Luxury House - 22 Zoe Luxury House - 21 Zoe Luxury House - 20 +18 Zoe Luxury House - 19

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju