Bruxelles je, od kada postoji Europska Unija, postao nezaobilazna europska metropola koju svatko barem jednom u životu mora posjetiti. Iako nije jeftin, grad obiluje brojnim zanimljivostima koje nisu nužno vezane uz politiku. Koje su to stvari koje u Bruxellesu trebate vidjeti, napraviti i probati?

Posjetite trg Grand Place, slavnu skulpturu Manneken Pis, gradski muzej Maison du Roi, ili se izgubite u Muzeju stripa. Tu je i Mini Europa ako poželite skoknuti do neke druge poznate europske atrakcije.

Do Brisela u svibnju iz Zagreba možete u sljedećim terminima:

7. 5. 2021. – 10. 5. 2021. – 636 kn
1. 5. 2021. – 7. 5. 2021. – 764 kn
2. 5. 2021. – 17. 5. 2021. – 795 kn
7. 5. 2021. – 9. 5. 2021. – 621 kn

Let do Bruxellesa iz Zagreba traje oko dva sata, a idete belgijskom kompanijom Brussels airlines. Ako vas brinu dimenzije prtljage, pročitajte savjete o dimenzijama prtljage koju dobivate uz plaćenu kartu, a podsjetite se i zašto se cijene avionskih karti toliko često mijenjaju na dnevnoj razini.

Kod belgijskog avioprijevoznika Brussels airlines u navedenu cijenu uključen je jedna torba do 8 kilograma (ruksak ili torba za laptop) koju sa sobom na avion unosite besplatno, no za nešto duža putovanja morat ćete odabrati dodatnu prtljagu. Više informacija o prtljazi potražite na linku.

Na poveznici  provjerite sve važne informacije vezane uz putovanja, otkazivanja i refundacije kod Brussels airlines avio kompanije.

Prije nego se odvažite na planiranje putovanja i samog odlaska na zračnu luku, savjetujemo vam da istražite koje su aktualne mjere na snazi u Belgiji. Aktualne informacije možete pratiti ovdje.

I za kraj, otkrijte sve slasti čokolade. Sama pomisao na čokoladu u nama budi tople osjećaje. Fina, ukusna i kremasta belgijska čokolada spada među najbolje čokolade svijeta.  Svakako preporučujemo da osigurate budžet za kupnju te božanstvene namirnice..

Puno, ali puuuuno fotkajte i fotke objavite na Instagramu. Ne zaboravite postaviti hashtag #punkufer. Ostanite zdravi, pratite preporuke nadležnih institucija i, najvažnije od svega - uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju