Klasični Jet Pack izgleda poput ruksaka, obično se nosi na leđima, a najčešće koristi skupi kerozin za podizanje pojedinca s tla. CopterPack je njegova zelenija verzija, ili tako barem tvrdi istoimena australska tvrtka koja stoji iza novog izuma.

Tvrtka naziva svoj izum električnim helikopterom za jednu osobu sa samonivelirajućim autopilotom. Točnije, riječ je o križancu između Jet Packa i helikoptera – obuhvaća dva rotora promjera oko 90 centimetara na baterije koje se postavljaju na tijelo letača te mu omogućuju kratak let.

Slika nije dostupna Odabrano Kakva ideja! Prijenosna kućica od 7,5 kvadrata za kampiranje gdje god poželite

Na društvenim mrežama dijeli se snimka testnog leta na obalama Australije iz svibnja ove godine na kojoj je vidljiv muškarac u zaštitnom odijelu te s prototipom CopterPacka na tijelu kako se diže desetak metara iznad oceana, kratko leti te se sigurno spušta na zemlju.

Hoće li se u prodaji uskoro naći taj električni helikopter i koja će mu biti cijena, još uvijek nije poznato, kao ni tehnički detalji samog uređaja. Dok ne otkrijemo više podataka, možemo uživati u snimci prvog leta s CopterPackom u videu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju