Svakog ljeta mnogi turisti željni sunca hrle na veličanstveni otok Brač, treći po veličini otok u Jadranskom moru. Smješten na južnoj strani otoka, Bol je obavezna postaja za kupanje za većinu onih koji krstare po Hrvatskoj. Kako i ne bi bio, kad je Bol zaista pravi mali raj na Zemlji.

Plaža koja mijenja oblik

Posebno u ljetnim mjesecima, grad je prepun ljudi koji hvataju zrake sunca i brčkaju se u tirkiznom moru na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža: Zlatnom ratu. Čini se da rogati oblik plaže privlači sve koji dođu na otok. Ono što je posebice zanimljivo je da i sama plaža mijenja svoj oblik s vremenom, što ovisi o vjetru, valovima te morskim strujama.

Bogata povijest otoka poziva vas na istraživanje

Iako je Brač "oduvijek" bio naseljen, prvo je gravitirao Saloni (imućniji građani ovdje su gradili vile i tražili utočište kad su njihov grad napali Avari), a potom Splitu. Kasnije su i Split i Brač došli pod bizantsku, a zatim i mletačku vlast. Venecijanci koji su kontrolirali otok između 1420. i 1797. gradili su sela u unutrašnjosti, ali zanemaruju podizanje bilo kakvih obrambenih građevina kako bi eventualno spriječili iskrcavanje pirata i Turaka.

Jedno od tih sela su Nerežišća, smještena gotovo u središtu otoka. Dugo je vremena naselje Nerežišća bilo sjedište Brača. Guvernerova palača, logga i pijedestal s lavom Svetog Marka znakovi su nekadašnjeg statusa. Danas je unutrašnjost otoka gotovo pusta, jer su s vremenom teški životni uvjeti natjerali ljude da se presele na kopno zbog posla. Za sobom su ostavili gomile kamenja i složenih suhozida kao rezultat teškog napora i rada otočana koji su stotinama godina skupljali kamenje kako bi očistili zemlju za vinograde i voćnjake.

Odmor koji se ne propušta

Brač danas pruža zaista mnogo svakom turistu. Od noćne zabave, do obiteljskog odmora, ovaj otok neće vas razočarati. Dok na svom odmoru uživate na Zlatnom ratu i drugim atrakcijama otoka Brača, i pri tom se želite maksimalno odmoriti i opustiti u svojoj hotelskoj sobi, na raspolaganju vam stoji Hotel Elaphusa koji osvaja svojom prostranošću i udobnošću, a gosti posebno hvale čistoću hotela. Poželite li što ranije započeti s ljetom, svakako istražite trenutno aktualnu ponudu portala Crno Jaje koja donosi 3 dana (2 noćenja) s uslugom polupansiona u bogatoj Wellness & SPA oazi Hotela Elaphusa 4*, za 2 osobe već od 1.799 kuna.

Ulaz u Wellness & SPA oazu je besplatan za vrijeme boravka (za starije od 16 godina), a sadrži unutrašnji bazen i whirlpool s grijanim morem, vanjski bazen i whirlpool s morem, infracrvenu saunu, tursku saunu, relax soba s grijanim vodenim i keramičkim ležajevima, tuš iznenađenja, rimske saune (Laconium i Caldarium), a u sobi ćete pronaći i ogrtač te papuče.

Sigurni smo da će vam boravak u Hotelu Elaphus omogućiti da se dobro odmorite, istražite otok na kojem možda nikada do sad niste bili te doživite jedno novo iskustvo.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju