Danas devastirana Vila Izvor ili Objekt 99, kako je zovu mještani i djelatnici Nacionalnog parka Plitvice, smještena daleko od pogleda, u skrovitom dijelu parka, tek je ruševna uspomena na nekadašnji sjaj.

U vrijeme gradnje Vila Izvor bila je najskuplja predsjednička rezidencija. Nakon Drugog svjetskog rata gradili su je politički zatvorenici iz Gradiške, Lepoglave, Mitrovice i s Golog otoka. Kodno ime rezidencija navodno duguje 99 robijaša koji su izgradili temelje. Dok je bila u punoj snazi, ondje su dolazili političari, prijatelji i elitni gosti kako bi se družili ili sastančili s Titom.

Ponekad su odlazili i u lov. U dvoranama za sastanke vodili su se tajni razgovori, a nakon toga se opuštalo uz viski i cigare. Vila je imala i kuglanu, dvoranu za biljar, pa čak i kino. Ako bi popili pokoju čašicu previše ili se došli odmoriti na nekoliko dana, gosti bi odsjedali u elitnim apartmanima.

Malo tko je znao za podzemni tunel dugačak 80 metara koji je služio kao tajni izlaz. Raskoš i sjaj minulih vremena danas je potpuno iščeznuo. Tek golemi napušteni prostor od šest tisuća četvornih metara podsjeća na nekadašnju velebnu zgradu na Plitvicama.