Le Batat
je mjesto na kojem se okusi tradicije spajaju s modernim okusima inovativnih kulinarskih ideja. Nude se isključivo zdrava jela pripremljena od lokalnih namirnica, a upravo je kombinacija lokalnog i zdravog recept za najbolji doživljaj.


Restoran u svojoj ponudi ima jela temeljena na batatu - još neistraženoj namirnice na kulinarskoj sceni Hrvatske. Kada bi trebalo navesti jednu namirnicu bogatu vitaminima i visokim energetskim potencijalom, a koja je ujedno i izvrsna za zdravlje ljudi, batat bi svakako bio na samom vrhu ljestvice. Izgledom sličan krumpiru ili repi, ovaj pomalo brašnasti gomolj okarakteriziran je slatkim okusom koji svako jelo čini posebno ukusnim.

Jelovnik upotpunjuju i jela pripremljena od mesa lokalnog podrijetla, kao i poznata međimurska riba - smuđ, koja u kombinaciji s bučinim košticama u svakoj osobi budi neke nove, do sad neistražene doživljaje. Zdravo i ukusno u isto vrijeme... Možemo li tražiti više?


Filozofija iza restorana
Le Batat je mjesto na kojem gastronomski stručnjaci žele prezentirati ono "bolje". Ideja za otvaranjem restorana je krenula potaknuta činjenicom da se prezentiraju tradicionalne namirnice i jela, ali pripremljena na jedan nov, zdrav i inovativan način. No ipak, prije svega - važne su namirnice s kojima se ta ista jela pripremaju. Upravo je to ponos kuhara restorana Le Batat, jer preko 90 posto namirnica koja se poslužuju dolaze iz Međimurja, iz lokalnog i kontroliranog uzgoja.

Zdrava jela u kombinaciji s interijerom inspiriranim filozofijom dr. Rudolfa Steinera, poznatog antropozofa, arhitekta, pisca i začetnika waldorfske pedagogije i biodinamičke proizvodnje, čine restoran posebno ugodnim mjestom za romantičnu, poslovnu ili bilo koju drugu prigodu.


Više informacija potražite na stranici termesvetimartin.com.
Rezervacije: 040 315 005 (svakim danom iza 12 sati)
Radno vrijeme: svaki dan od 12.00 do 22.00 sata
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju