Sapun

S obzirom na privlačan miris kave, možete ju upotrijebiti i kao sastojak sapuna. Ako stvarno imate viška vremena, soca i volje, bacite oko na ovaj link!


Maska za lice
Pomiješajte med i kavu i nanesite smjesu na lice ili tijelo. nakon nekog vremena, ovaj bi vam postupak trebao vratiti glatkoću i sjaj kože. Također, pomoći će i u smanjenju celulita na vašem tijelu.

Sjajna kosa
Koliko god nevjerojatno zvučalo, utrljajte kavu u kosu prije nanošenja šampona i ostavite je tako koju minutu. Vaša kosa će biti sjajnija, ali za svaki slučaj - radije ovo nemojte pokušavati na kosi svjetlije boje.

Namještaj
Pomiješajte mljevenu kavu s toplom vodom i trljajte tu smjesu preko ogrebotina na vašem drvenom namještaju. Smjesu neko vrijeme ostavite (bar sat vremena) a nakon toga sve obrišite krpicom. Vjerovali ili ne, kava će pomoći u prikrivanju ogrebotina.

Čišćenje
Kad zapustite svoje suđe, primjerice tave i lonce, iskoristite kavu za njihovo čišćenje. Kavom očistite naslage koje su se stvorile, a nakon tog ribanja uzmite spužvicu i sredstvo za čišćenje te završite posao.


Mrkva
Pomiješajte mljevenu kavu sa sjemenom mrkve prije sadnje, kako bi mrkva lakše izrasla. To će također od mrkve odbiti crve, kukce i ostale štetočine.

Insekti
Pospite kavu oko područja gdje ne želite vidjeti insekte. Njih odbija jak i intenzivan miris, tako da će od kave bježati kao vrag od tamjana.

Parfem
Ako ne znate koji želite, kupiti parfem zbilja nije lako. Nakon par iskušanih svi će vam mirisati isto, ali ako u međuvremenu malo zastanete i pomirišete zrna kave, osjet njuha će vam se polako vratiti i vjerujemo kako ćete tada lakše odabrati parfem po svom guštu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju