Albanija nije tek zemlja tisuće bunkera, planina i Envera Hodže, nego sve omiljenije mjesto za ljenčarenje na pješčanim plažama, guštanje u čistom moru i mediteranskim specijalitetima. Više od 350 kilometara dugačka obala Jadranskog i Jonskog mora nudi pregršt mjesta za čisti užitak.

Popularnost duguje i odličnom omjeru cijene i kvalitete jer za malo novca u Albaniji turist dobiva mnogo. Jedna od najpopularnijih albanskih destinacija svakako je Saranda zbog azurnog mora i lijepih kamenih plaža, a u blizini i sitni bijeli pijesak Ksamila, Manastira i Himare očarava ljepotom. Dhërmi, također na Jonskoj obali (kao i Saranda) te Velipoja, Shëngjin, Drač i Vlora na jadranskoj sve su omiljeniji.

Cijene hrane mnogo su niže nego na hrvatskoj obali. U hotelima ili boljim restoranima za ručak po osobi u prosjeku platit ćete između 50 i 120 kuna po osobi, ali lako možete proći i jeftinije. Za sedam dana u Sarandi u drugoj polovici srpnja par može naći fantastičnu sobu u hotelu za manje od 3000 kuna

Saranda Saranda (Foto: Getty Images)

Odlučiti se možete i za privatni smještaj, a u jeku sezone apartmani se mogu naći i za manje od 100 kuna po noćenju. S obzirom na to da se ne oglašavaju svi na internetu, mogli biste jeftinije proći ako ga potražite na licu mjesta.  

Ležaljke i suncobrani na plaži iznajmljuju se za simboličnu cijenu, a cijene pića su pristupačne. Kavu ćete platiti oko 6 kuna, a za pivo će trebati dodati još koju kunu.

Putujete li automobilom, imajte na umu da Albanci vole voziti brzo i pomalo divlje, ali ništa kaotičnije od drugih zemalja u kojima je žmigavac gotovo zaboravljeni pojam, a pretjecanje preko pune linije uobičajeno.

Luksuzna hrvatska vila u koju se zaljubio i ugledni Forbes: "Rajski ugođaj kakav se rijetko pronalazi" Villa Katarina - 5 Villa Katarina - 2 Villa Katarina - 1 +3 Villa Katarina - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju