"'Vinski rezort na moru' jedan je od najzanimljivijih turističkih opisa koji dočarava idilične dane provedene na obali, večerima posvećenima kušanjima finih berbi", piše Forbes o Vili Katarini, koja je dio pelješke vinarije što neumorno niže nagrade i priznanja.

Američka obitelj Andersons spojila je svoju strast prema vinu i Hrvatskoj, u koju se zaljubila na jednom od putovanja i izgradila vinariju - a zatim i kupila hotel Rivijeru. Nakon gotovo desetljeća planiranja, projektiranja i izgradnje Vila Katarina otvorila je svoja vrata prvim gostima u rujnu 2018. godine.

Osam individualno uređenih apartmana raspoređeno je u elegantnoj i prostranoj kamenoj vili čiji dizajn potpisuje gospođa Marie Meko. U vili moderna tehnologija susreće stilski namještaj, a iako svaka soba ima drugačiju priču, svima je zajednički pogled na veliko plavetnilo.

Villa Katarina - 3 Villa Katarina - 3 (Foto: Korta Katarina)

"Iako se rajski ugođaj te vrste može pronaći na najboljim vinskim destinacijama diljem svijeta, nema ih puno. Vila Katarina nalazi se u Hrvatskoj, zemlji koja je posljednjih godina vruća destinacija, čiji su otoci i obala primamljivi jahtašima. Oni s dubljim džepom mogu rezervirati vinske i gastronomske ture te kušati sofisticiranu hrvatsku i mediteransku kuhinju, kao i birane etikete", piše Forbes.

Rjukan, Norveška - 6 Putovanja Potrošili milijune na solarna ogledala da bi imali zraku sunca na glavnom trgu