U Europi trenutno ima preko 20 niskobudžetnih kompanija, no daleko najpopularnije su ipak Ryan Air, Wizz Air, Germanwings i Easy Jet. ove kompanije mogu vas odvesti na gotovo svaki kutak Europe, i to već za 20 eura po osobi. Naravno, to je cijena bez onih dodataka koji u ugovorima pišu sitnim slovima, ali do stotinjak eura je ipak sasvim prihvatljivo, zar ne?

Ako tražite destinacije u kojima ćete se dobro provesti, a pri tome ne potrošiti puno novaca na putovanje, svakako vam predlažemo one u kojima je omjer cijene i usluge odličan. Pri tome mislimo na prijevoz, ali i na smještaj, kao i nekakav pristupačan restoran u kojem nećete ostaviti pola plaće.

Prema najnovijim istraživanjima britanskih tour-operatera, danas su u žiži destinacije kao što je Atena u Grčkoj, ili jedna od pregršt španjolskih destinacija poput Alicantea, Valencije, Granade i Tenerifa. Uz standardno popularne mediteranske i atlantske destinacije, pristupačni i jako popularni su također i Krakow i Varšava u Poljskoj, Budimpešta u Mađarskoj, Beograd u Srbiji, te Bratislava u Slovačkoj.
Nikako ne smijemo zapostaviti ni Hrvatske destinacije koje su trenutno HIT među svjetskim putnicima, prvenstveno Zagreb i Varaždin.

Bilo kamo putovali, probajte potražiti smještaj koji odgovara vašim potrebama i mogućnostima. Ne treba to nužno biti hotel. Potražite privatni smještaj putem stranica kao što je Airbnb.

Jedino što vam se može dogoditi je da upoznate neke zanimljive ljude koji vam mogu otkriti sve čari destinacije kao i savjetovati vas koja mjesta u gradu valja posjetiti. I naravno, zaljubiti se u neki specijalitet... Dakle, umjesto u kladionicu, krenite na aerodrom, sretan put!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju