Kakav bi to bio sendvič bez majoneze, pomfrit bez kečapa ili hrenovka bez senfa? Anketno istraživanje magazina JA TRGOVAC pokazalo je da Hrvati itekako uživaju u konzumaciji ovih svakodnevnih umaka.

Majonezu konzumira ukupno 77 posto hrvatskih građana starijih od 15 godina, od čega većina ili 39 posto ovaj umak jede u sendvičima, a nešto manje uz pomfrit, kobasice i hrenovke. Ovdje saznajte kako možete sami pripremiti kraljicu svih umaka.

U kečapu uživa 80,6 posto građana, od čega većina (56,1 posto) preferira blagi umak, dok ljuti jede 24,5 posto ispitanika. Ovaj se crveni dodatak jelima najviše konzumira uz pomfrit, a nešto manje uz kobasice i hrenovke. Ovdje otkrijte recept za kečap.

Najveći postotak Hrvata, čak 89,3 posto, jede senf. Od toga 49,9 posto preferira jesti senf uz kobasice, 26,7 posto uz hrenovke, 10,5 posto uz meso, a tek 2,1 posto stavlja ovaj gorkast umak u svoje sendviče. Ovdje naučite kako napraviti u vlastitom domu senf božanskog okusa.

Istraživanje su proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal tijekom travnja 2016. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske starijih od 15 godina.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima