Kakav bi to bio sendvič bez majoneze, pomfrit bez kečapa ili hrenovka bez senfa? Anketno istraživanje magazina JA TRGOVAC pokazalo je da Hrvati itekako uživaju u konzumaciji ovih svakodnevnih umaka.

Majonezu konzumira ukupno 77 posto hrvatskih građana starijih od 15 godina, od čega većina ili 39 posto ovaj umak jede u sendvičima, a nešto manje uz pomfrit, kobasice i hrenovke. Ovdje saznajte kako možete sami pripremiti kraljicu svih umaka.

U kečapu uživa 80,6 posto građana, od čega većina (56,1 posto) preferira blagi umak, dok ljuti jede 24,5 posto ispitanika. Ovaj se crveni dodatak jelima najviše konzumira uz pomfrit, a nešto manje uz kobasice i hrenovke. Ovdje otkrijte recept za kečap.

Najveći postotak Hrvata, čak 89,3 posto, jede senf. Od toga 49,9 posto preferira jesti senf uz kobasice, 26,7 posto uz hrenovke, 10,5 posto uz meso, a tek 2,1 posto stavlja ovaj gorkast umak u svoje sendviče. Ovdje naučite kako napraviti u vlastitom domu senf božanskog okusa.

Istraživanje su proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal tijekom travnja 2016. godine na nacionalno reprezentativnom uzorku od 400 građana Republike Hrvatske starijih od 15 godina.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju