Domaća majoneza

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci:

2 pasterizirana žumanjka
1 žlica vode
1 žlica octa
2 čajne žličice senfa
¼ žlice šećera
470 ml biljnog ulja
1 žlica svježe iscijeđenog limunovog soka
Sol i papar (po želji)

Priprema:
1. Pasterizirajte žumanjke s vodom i octom, pa tekućini dodajte senf i šećer. Pomiješajte pjenjačom dok tekstura ne postane lagano pjenasta.

2. Postepeno dodajte ulje uz neprestano miješanje sve dok ne dobijete gustu emulziju.

>> Uradi i uštedi: Umak za sve prigode - kečap
>> Uradi i uštedi: Za 5 minuta do najfinijeg humusa

3. Začinite soli, paprom i limunovim sokom. Koristite majonezu odmah ili je spremite u posudu i stavite u hladnjak.