Domaći kečap
Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
½ šalice luka (na kockice)
3 češnja češnjaka (usitnjenog)
2 žlice svježeg timijana
2 šalice rajčica (nasjeckanih)
3 žlice šećera
3 žlice jabučnog octa
1 lovorov list
¼ žlice senfa
Prstohvat papra
Sol (po želji)
Priprema:
1. U srednje velikom loncu zagrijte ulje na srednju temperaturu. Dodajte luk i češnjak i miješajte dok luk ne postane staklen (proziran), otprilike 3 – 4 minute.
2. Dodajte preostale sastojke i pojačajte vatru dok sve ne zavri. Zatim smanjite vatru i pustite da kečap kuha dok ne postane gust, za što će vam trebati 30 – 40 minuta.
3. Stavite kečap u blender na 10 – 15 sekundi ili ga usitnite štapnim mikserom. Nakon toga ga ohladite i spremite do upotrebe.