Domaći kečap

Sastojci:

1 žlica maslinovog ulja

½ šalice luka (na kockice)

3 češnja češnjaka (usitnjenog)

2 žlice svježeg timijana

2 šalice rajčica (nasjeckanih)

3 žlice šećera

3 žlice jabučnog octa

1 lovorov list

¼ žlice senfa

Prstohvat papra

Sol (po želji)

Priprema:

1. U srednje velikom loncu zagrijte ulje na srednju temperaturu. Dodajte luk i češnjak i miješajte dok luk ne postane staklen (proziran), otprilike 3 – 4 minute.

2. Dodajte preostale sastojke i pojačajte vatru dok sve ne zavri. Zatim smanjite vatru i pustite da kečap kuha dok ne postane gust, za što će vam trebati 30 – 40 minuta.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

3. Stavite kečap u blender na 10 – 15 sekundi ili ga usitnite štapnim mikserom. Nakon toga ga ohladite i spremite do upotrebe.

>> Uradi sam i uštedi: Za 5 minuta do najfinijeg humusa