Domaći senf

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci:

½ šalice sušene gorušice
Žlica šećera
Žličica soli
3 jaja
Šalica octa
¼ šalice meda

>> Uradi sam i uštedi: Majoneza je kraljica svih umaka

Priprema:

1. U maloj vatrostalnoj zdjeli pomiješajte usitnjenu gorušicu, šećer i sol.

2. Dodajte jaja i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

3. Umiješajte ocat i med, pokrijte te stavite u frižider na 1 do 2 sata.

4. Zakuhajte vodu u loncu i na njega stavite zdjelu te kuhajte na pari konstantno miješajući dok smjesa ne postane gusta i kremasta, oko 4 minute. Prekrijte i ohladite.

5. Premjestite senf u čiste posudice i čuvajte ga u hladnjak do dva tjedna.