Aruba

Ova otok-država nudi više od prirodnih ljepota - to je odlično odredište za svakoga tko voli dekadenciju i luksuz. Aruba ima impresivnu kolekciju blještavih kasina, luksuznih hotela i šoping-centara koji mogu parirati onima u Las Vegasu. Taj lijepi, maleni otok je raj na zemlji za sve zaljubljenike u sportove na vodi, ali može biti poprilično skup. Ako loše kockate...

Grenada

Grenada na Karibima često se miješa s Grenadom u Španjolskoj. Turisti u objema destinacijama često završe na pogrešnom mjestu. Nakon što ste pogodili pravu Grenadu, zasigurno će vas zapanjiti šarenilo otoka, koji je pravi kaleidoskop boja i likova. Duboko plavo more, zelenilo bujne tropske vegetacije, crveni i žuti cvjetovi te ugodna otočka arhitektura oraspoložit će vas prije nego što uopće počnete istraživati otok.

Grenada Grenada (Foto: Getty Images)

Sveti Vincent

Ovo otočje čini 30-ak otočića koji nude nešto za svačiji ukus. Tijekom proljeća i ljeta otoci eksplodiraju u raznim bojama tropskog cvijeća i voća. Slatki miris ruma širi se zrakom, a plavetne vode često su toliko mirne i tihe da možete zaplivati od otoka do otoka.

Bermuda

Bermuda je poznata po staroj britanskoj sofisticiranosti. I dok stanovnici ovog otoka vrlo dobro znaju kako se zabaviti, i dalje tijekom dana hodaju u odijelima i kravatama. Ovdje izležavanje na plaži i ispijanje koktela nije vrhunac zabave - golf je glavna atrakcija i za lokalno stanovništvo i za turiste.

Golf je glavna atrakcija kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste Golf je glavna atrakcija kako za lokalno stanovništvo, tako i za turiste (Foto: Getty Images)

Bahami

Zasljepljujući bijeli pijesak, ekstravagantno šaren podvodni život, ronjenje uz koraljni greben i bogata odmarališta čine Bahame jednom od najpoželjnijih destinacija na Karibima.

Djevičansko otočje

Ovo su najmanje razvijeni otoci u sklopu Kariba. Ako više volite svoj mir, bez puno gužve i turista, onda su Djevičanski otoci pravi izbor za vas. A ako usto volite istraživati prirodu, ništa drugo nemojte ni tražiti.

Sveta Lucija

Sveta Lucija nudi mnoga skrivena mjesta za mladence, koji ga biraju zbog zadivljujuće prirodne ljepote i cjenovne pristupačnosti. Drugi razlog zbog kojeg je ovaj otok poznat u svijetu je jazz-festival svete Lucije, na kojem svake godine nastupaju neka od najvećih imena glazbene scene današnjice.

Sveta Lucija Sveta Lucija (Foto: Getty Images)

Sveta Marta

Sveta Marta je najpopularnija među zaljubljenicima u avione. Naime, sletna pista otočnog aerodroma nalazi se odmah do jedne od najposjećenijih otočnih plaža. Tijekom dana ovo je miran tropski otok, no kada padne mrak - pretvara se u pravu oazu zabave.

Kajmansko otočje

Kajmansko otočje poznato je kao utočište za bogataše koji ovdje "skladište" svoje teško zarađene milijune kako bi izbjegli plaćanje poreza. No s druge strane, kristalno more, koraljni grebeni i prijateljski raspoložen morski život čine Kajmansko otočje pravom obiteljskom destinacijom.

Nevis

Nevis se rijetko kada nađe na vrhu popisa karipskih otoka, no oni koji znaju za njegove ljepote koriste svaku priliku kako bi na njemu proveli nekoliko dana. Tako su njegove ljepote prepoznali Oprah, Sylvester Stallone, Britney Spears… Otok je prekriven tropskom šumom, koju okružuju zlatne pješčane plaže.

Nevis Nevis (Foto: Getty Images)

S Kariba neće otići gladni jer se hrana uglavnom zasniva na afričkoj, španjolskoj, kineskoj i istočnoindijskoj gastronomiji. Pri samoj pomisli na taj spoj rastu nam zazubice, a volite li piletinu ili ribu, ondje ćete sigurno doći na svoje. Dok maštate o egzotičnim plažama i bogatoj kulturi, uživajte u okusima Kariba jer vas u Lidlu od 21. do 24.7. očekuju poslastice uz koje ćete, ako nikako drugačije, otputovati hranom. Začinite piletinu karipskim umacima, isprobajte njihove namaze ili egzotične jogurte. 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju