El Cotillo

Ova plaža nalazi se u gradu Las Palmasu i središnja je atrakcija tisućama posjetitelja. Prekrasna plava boja mora pruža ugodnu toplinu ljubiteljima prirodnih ljepota, a sunce mami i one najveće protivnike sunčanja. O opremljenosti plaže bolje da ne govorimo, jer će naši gradići dobiti komplekse..

Plaža de La Barrosa
Plaža Barrosa proteže se na čak 6 kilometara i nalazi se u Cadizu. Turisti većinu vremena provode u različitim restoranima i barovima, a sama plaža poznata je po sportovima na vodi, jer svježi povjetarac struji po cijelom području.


Plaža Las Catedrales
Jedna od najzanimljivijih značajki ove plaže, koja ju čini jedinstvenom, je veliki broj litica koje ju okružuju. Visina litica dosiže 30 metara, a to dovodi do jakih morskih mijena i vjetra. Ova plaža uobičajeno je mjesto za mnoge fotografe i druge ljubitelje prirode koji dolaze vidjeti očaravajući izlazak i zalazak sunca.

Plaža Illetas
Smještena na sjevernoj strani Formentere, plaža Illetas zasigurno je jedna od najboljih plaža u Španjolskoj. S jedne strane plaže nalazi se kameni zid i mnogobrojni restorani i barovi. Ovdje je pijesak finiji nego drugdje u Španjolskoj pa je zbog toga posebno obožavaju šetači.

Terremolinos
Jedne od prvih plaža u Španjolskoj na kojima se krenulo u razvijanje turizma. I danas su među najposjećenijim plažama regije, osobito u ljetnoj sezoni. Kao rezultat toga, plaže imaju velik broj barova, restorana i sportskih sadržaja.


La Concha
Plaža smještena u neposrednoj blizini San Sebastiana, smatra se jednom od najboljih gradskih plaža u Europi. Poznata je i kao jedna od najviše fotografiranih plaža u svijetu. Najljepša značajka ove plaže je zlatni pijesak, koji daje poseban efekt u vrijeme zalaska i izlaska sunca.

Plaža Nerja
Uključena je na popis onih plaža što su dobile prestižnu Plavu zastavu, kojom se označuje najviša kvaliteta plaže. Jedna od poznatijih plaža iz ove skupine je i Burriana, na kojoj se nalazi veliki broj restorana, barova i klubova. Ovdje posebno uživaju ronioci i surferi zbog jedinstvenih podvodnih stvorenja, ali i savršenih valova.

Cala Saona
Ova plaža nalazi se u neposrednoj blizini megapopularne Ibize. Plaža s bijelim pijeskom okružena je stijenama, i iako je relativno malena - ipak je dobro posjećena. Prema nekim turistima, ova plaža pruža najbolji zalazak sunca u Europi.

Plaža otoka Canela
Naziv ove plaže potječe od riječi „Isla Mujeres“, odnosno - otok žena. Nalazi se u Cantabriji i poznata kao idealno mjesto za kampiranje. Sadrži brojna igrališta i sportske terene, a dostupna je i oprema za ronjenje, skijanje na vodi i surfanje.

Cala Llenya
Ova plaža nalazi se u blizini San Carlosa i veoma je popularna među partijanerima. Plaža je duga 200 metara, široka preko pedeset, i na tom jedinstvenom prostoru nalaze se brojni barovi, restorani i klubovi. Nama vuče na Pupnatsku luku, ali s pijeskom... Uglavnom, neka život počne - pošaljite nam razglednicu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju