Lemon Bar & Club, Gajeva 10
Ova terasa je čarobna, ogromna i prekrasna za ljetno doba. Nalazi se u parku arheološkog muzeja, a stolova ima toliko da ćete gotovo uvijek naći mjesta. Guste krošnje i suncobrani zaštititi će vas od UV zraka, a muzejski izlošci u dvorištu još će dodatno uljepšati vrijeme provedeno na kavi.

Galerija Lav, Opatička 2
Izuzetno lijep prostor i po zimi (unutra je zabranjeno pušenje), ali po ljeti je još bolje. Galerija Lav smjestila se odmah nakon Kamenitih vrata, na putu prema trgu Sv. Marka. Terasa nije velika, ali je ugodna i lijepo je mjesto za popiti kavu ili sok na zagrebačkom gornjem gradu.


Cafe u dvorištu
, Žerjavićeva 7/2
Malo uvučen lokal, kojeg ne možete vidjeti s ceste. Kao što mu i samo ime govori nalazi se u dvorištu, a od hlada vas uz suncobrane štite i stabla koja su tamo već jako dugo vremena. Također, u sklopu kafića ima i lokalčić koji radi hranu, tako da uz jutarnju kavu možete uživati i u kroasanima…

Medvedgrad, Adžijina
16
Medvedgrada po gradu ima nekoliko, ali niti jedan nema ni blizu dobru terasu kao onaj u Adžijinoj ulici. Ma dobro, Ilica je uistinu predivna, i čovjek nikad ne bi pomislio da postoji takva oaza na minutu od tramvaja, ali kad je Adžijina san snova... Nalazi se u mirnoj ulici okružena zelenilom, a terasa ima čak 150 sjedećih mjesta. Naravno, u Medvedgradu nećete samo popiti dobru i povoljnu pivu, već se i dobro najesti za poštene novce - toplo preporučujemo ćevape i čvarkuše.


Bacchus, Trg Kralja Tomislava 16

Nalazi se u haustoru u blizini Glavnog kolodvora. Debelu hladovinu čine stabla, a naša zamjerka su jedino loše plastične stolice. Cijene su uobičajene za taj dio grada, a Bacchus je idealan i kao mjesto za odmor i relaksaciju, jer se vanjska buka gotovo i ne čuje.
 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju