Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Sastojci za pire od cvjetače:
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji

Priprema:
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne komade.

2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.

3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.

4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.

5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom. Dobar tek!

Trik od 5 kuna za najhrskaviju piletinu iz pećnice kojem se Hrvati čude +0 Hrskava piletina iz pećnice