Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.
Sastojci za pire od cvjetače:
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji
Priprema:
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne komade.
2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.
3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.
4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.
5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom. Dobar tek!
Trik od 5 kuna za najhrskaviju piletinu iz pećnice kojem se Hrvati čude +0