Svijet je lopta šarena, i ljepota je svugdje oko nas. Za Bali, Pariz, Maldive znamo svi, ali za ove destinacije rijetko tko! A baš bi bilo dobro otići na neku od njih…

Skrivene plaže, obojana jezera, nacionalni parkovi… I sve to, uglavnom, neotkriveno i slabo poznato. Upravo zato, mi ćemo vam približiti ove skrivene dragulje, pa ako vas put nanese u te dijelove svijeta, ne propustite ih obići.

Otok Marieta, Meksiko

Ovdje se nalazi 'Skrivena plaža' a do nje možete jedino na dva načina; brodom i plivanjem kroz pećinski tunel od pedesetak metara. S obzirom na popularnost društvenih mreža, moguće da ste slike ove plaže negdje i vidjeli, jer je zbog svog izgled al i kristalno čistog mora čest gost raznih Facebook profila.

 

A photo posted by @nicolethibodeau on


Huacachina, Peru

Zamislite usred pustoši bijelog pijeska mali čudesni gradić. I ne, nije fatamorgana, ovo stvarno postoji. Gradić je nastao oko jezera, a u njemu živi stotinjak ljudi koji su uglavnom obrtnici. Uokolo mjesta nalaze se pješčane dine gdje turisti uživaju u boardanju po pijesku.

Blagaj, BiH

Evo nečeg i u našem susjedstvu, čisto da ne mislite da za neotkrivene ljepote morate potegnuti do Perua ili Meksika. Blagaj Tekija (kod Mostara) nekadašnji je samostan smješten u stijenama, a sjesti ovdje i popiti jednu pravu tursku kavu dok uživate u pogledu na okoliš, je neprocjenjivo.

Jezero Hillier, Australija

Ružičasto jezero svoju boju zadržava tijekom cijele godine, a zašto se 'odlučilo' za baš tu boju i dalje je misterija. Jedni tvrde da je razlog tomu visoki salinitet kombiniran s određenim vrstama bakterija, al 'ko će ga znat. Zapravo, kao da je uopće i važno…

 

A photo posted by Lake Hillier (@lakehillier) on


Popajevo selo, Malta

Svi se sjećate popularnog mornara, zar ne? E pa kad ga je na filmskom platnu davne 1980. utjelovio legendarni Robin Williams, jedno je selo na otoku pretvoreno u filmski set. Najbolje je što je to selo zadržalo još neke stvari iz filma, poput raznobojno obojanih kuća, pa odvedite svoju Olivu ovdje i baš vi, postanite Popaj!

Isola Bella, Italija

Da, da, u zemlji milijun ljepota, postoji nešto i običnim smrtnicima, manje-više, neotkriveno. Nekadašnji otočić na jezeru Maggiore danas je lijepo mjesto za posjetu, a posebno se ponosi predivnim vrtom kojim dominira palača.


Casteluccio di Norcia, Italija

Vratimo se na trenutak na Čizmu. Ovaj gradić u Umbriji trebali bi posjetiti svi oni koji gaje ljubav prema cvijeću. Naime, od svibnja do ranog srpnja, posjetitelji svjedoče divnoj raznolikosti, a cvijeće doslovno raste pred vašim očima…

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju