Mnogi kažu da nigdje nema tako plavog mora i bijelog pijeska kao na Maldivima. Najljepše plaže na svijetu, luksuzni resorti i pregršt morskih aktivnosti razlozi su zbog kojih se otočna država u Indijskom oceanu nalazi na popisu destinacija iz snova mnogih "putoholičara". Maldivi broje više od tisuću otoka, a čak 80 njih podređeno je isključivo hedonističkom uživanju turista.

Zabluda je da se na Maldive ide samo početkom ili krajem godine jer, bez obzira na sezonu monsuna, u tom se raju na Zemlji može uživati tijekom svih 365 dana. Za srpnja i kolovoza cijene smještaja osjetno padaju pa ako nemate love na bacanje, a htjeli biste jednom u životu vidjeti tirkizni raj, "mokro" razdoblje u tome vas ne mora spriječiti. Za vrijeme kišne sezone temperature se ne spuštaju ispod 25 °C, a nije neuobičajeno da cijeli tjedan bude sunčan uz samo poneki jači pljusak ili naoblaku.

Uostalom, nitko ne jamči da nećete na sunčanom Hvaru "zakačiti" razdoblje kiše i južine, a smještaj ćete možda platiti i više nego na Maldivima izvan sezone. Jedno od iskustava putovanja u kolovozu na plavi raj možete provjeriti i ovdje, a čak i u slučaju kiše nećete "umrijeti od dosade".

Azurni raj Azurni raj (Foto: Getty Images)

Odlučite li se za hotel koji ima wellness, uvijek možete otići na masažu ili se prepustiti se spa-užicima. Cijene se kreću već od 3500 kuna za 5 dana polupansiona za 2 osobe, a ima i onih cijena preko vrtoglavih 50 tisuća kuna za 5 noćenja.

> Najveći kruzer na svijetu: Gorostasni plutajući grad sa čak 2759 kabina i 18 paluba!

Cijena za dvoje za 12 noćenja u hotelu Pearl Sands of Maldives s 4 zvjezdice tijekom srpnja stajat će vas oko 10 tisuća kuna, a primjerice za jednake uvjete u nekom domaćem hotelu na obali potrošit ćete minimalno duplo više, ali prije i 3 puta toliko. 

> Najviše za vašu lovu na Jadranu: Bijeli pijesak, azurno more i savršena hrana

All inclusive na Maldivima u velikom broju slučajeva isplativija je opcija s kojom se ne morate brinuti što vas čeka, jer na nekim otocima cijene pića i hrane mogu biti uistinu velike. Za 7 all inclusive noćenja u brojnim resortima za dvoje može se pronaći smještaj za oko 10 tisuća kuna, što se i dalje čini povoljnije od onog na traženim lokacijama naše obale.

Senzacija! Otoci smješteni tik uz Hrvatsku koji nemaju konkurenciju u svijetu Japodski otoci - 7 Japodski otoci - 1 Japodski otoci - 3 +8 Japodski otoci - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju