Kad imate novca, možete si priuštiti svašta, pa između ostalog i let biznis klasom. Naravno, dok je neki uzimaju zbog udobnosti, uvijek postoje i razmaženi bogataši, a njihovi zahtjevi često graniče s bizarnim. Britanski Telegraph istražio ih je, a ovo su neki od čudnijih zahtjeva s kojima se susrelo osoblje u biznis-klasi.

Pobuna zbog lješnjaka

Vjerojatno jedan od najslavnijih incidenata u zračnom prometu zbio se 2014. prilikom polijetanja iz njujorške zračne luke, a razlog svemu bilo je – serviranje lješnjaka. Naime, Cho Hyun Ah, kći vlasnika južnokorejske avionske kompanije u čijem se zrakoplovu incident zbio, digla je paniku zbog načina na koji su lješnjaci posluženi. Oni su putnicima dani u drvenoj posudi, a Cho je smatrala da ih se u prvom razredu mora servirati isključivo na tanjuru. Bijesna, napravila je incident, pozvala na red stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naložila im da kleknu ispred nje, ispričaju se, a potom naredila njihovo iskrcavanje. Zbog svega toga avion je s polijetanjem kasnio 20 minuta, a razmažena gospođa na kraju je završila na tri mjeseca u zatvoru zbog opstruiranja zračne sigurnosti. Nadamo se da ju je bar taj kratkotrajni boravak iza rešetaka naučio pameti.

Želim svoju pidžamu


Dva putnika prve klase koja su letjela iz Melbournea žestoko su se pobunila kad im je osoblje reklo da ne mogu dobiti pidžame većih brojeva jer ih trenutačno nemaju. Zbog toga su odlučili ne poletjeti te tražili da ih se iskrca. Njihovoj je molbi udovoljeno, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kojeg će kasniti rekavši da se "neki putnici ne žele ukrcati u avion ako nema dovoljno velikih pidžama". Sto ljudi – sto ćudi.

Možete li smanjiti buku motora?

Neki roditelji nemaju srama kad je riječ o njihovoj djeci pa je tako jedan putnik zatražio da se usred leta, na trenutak – motor ugasi. Priču je na Redditu podijelio jedan od putnika: "Nisam dio osoblja, no letio sam prvom klasom iz Dubaija za New York. U jednom trenutku sjedim i ne vjerujem što čujem – čovjek u mojoj blizini mrtav hladan pita stjuardesu može li pilot ugasiti lijevi motor kako bi njegov sin mogao u miru spavati." Treba li na ovo ikakav komentar?

Nadoknada za nered

Jedna žena koja je letjela za Las Vegas polila se vodom, a nakon toga je zatražila da joj se kao kompenzacija za "pretrpljeni strah" donese pet votki i deset pokrivača. Ponavljamo, ona se sama polila, no žena je, kako kaže osoblje, bila u vidno alkoholiziranom stanju, a u jednom je trenutku počela i izmišljati da ju je napalo osoblje. Eh, i oni jadni imaju posla sa svakim...

Mrzim svoje mjesto


Ivana Trump, nekadašnja supruga bivšeg predsjednika SAD-a, s leta je izbačena 2009. godine. Naime, za početak je bila nezadovoljna sjedalom koje je dobila, a vidjevši da u njezinoj blizini ima i djece, počela je vrištati da želi ići kući. Navodno je čak počela i psovati jedno dijete, pa joj je uskoro želja za izlaskom iz aviona – ispunjena.

Zašto moja prijateljica ne može sa mnom

Pjevačica Courtney Love uhićena je 2003. godine u londonskoj zračnoj luci Heathrow zbog svojeg agresivnog ponašanja. Love se derala i vrijeđala osoblje koje nije dopuštalo da njezina prijateljica sjedi do nje u prvoj klasi, a osoblje to nije moglo dopustiti jer joj prijateljica nije imala kartu za – prvu klasu. Courtney se smirila tek kad je uhićena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju