Ruska salata

Sastojci:


Mrkva, krumpir, grašak, jaja, kiseli krastavci, majoneza, kiselo vrhnje, šunka.

Priprema:

1. Tvrdo skuhati jaja, mrkvu, krumpir narezati na sitno i skuhati u slanoj vodi zajedno s graškom. Kisele krastavce i šunku narezati na kockice.

2. Kada se jaja i povrće skuhaju, ohladiti i sve sastojke smiješati zajedno u zdjeli, te dodati majonezu i kiselo vrhnje.

Punjena jaja

Sastojci:


6 jaja, 10dkg suhog mesa (šunke, slanine), nasjeckani peršin, papar, pola vrećice parmezana, 3dkg senfa, 10 dkg maslaca

Za umak:


2 kisela vrhnja, 1 majoneza u vrećici, sjeckani vlasac (može i suhi)

Priprema:

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

1. Tvrdo skuhati jaja, oguliti ih i izvaditi žumanjak. Žumanjak pomiješati sa sitno narezanim suhim mesom, peršinom, paprom, parmezanom, senfom i maslacem te napuniti jaja.

2. Zamiješati umak i zajedno poslužiti s jajima.