1. Masirajte piletinu
Pileća prsa dobro izmasirajte solju, paprom i nešto maslinovog ulja. Na ovaj način dobro ćete začiniti meso, ali ga i omekšati prije termičke obrade.

2. Pažljivo pečenje
Na umjerenoj vatri zagrijte tavicu u koju ste stavili tek žlicu maslinovog ulja. Pecite piletinu otprilike deset minuta, odnosno dok krajevi ne postanu neprozirni. Potom okrenite meso na drugu stranu, poklopite tavu i smanjite temperaturu na najniže te pecite još desetak minuta.

U trendu Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom


3. Odmaranje mesa

Nakon pečenja, zamotajte piletinu u aluminijsku foliju i pustite da odmara barem pet minuta. Tijekom ovog vremena stabilizirat će se sokovi u mesu, pa sočnost neće istječi iz pečenog komada, već se zadržati u njemu. Dobar tek!