1. Masirajte piletinu
Pileća prsa dobro izmasirajte solju, paprom i nešto maslinovog ulja. Na ovaj način dobro ćete začiniti meso, ali ga i omekšati prije termičke obrade.

2. Pažljivo pečenje
Na umjerenoj vatri zagrijte tavicu u koju ste stavili tek žlicu maslinovog ulja. Pecite piletinu otprilike deset minuta, odnosno dok krajevi ne postanu neprozirni. Potom okrenite meso na drugu stranu, poklopite tavu i smanjite temperaturu na najniže te pecite još desetak minuta.

U trendu Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati


3. Odmaranje mesa

Nakon pečenja, zamotajte piletinu u aluminijsku foliju i pustite da odmara barem pet minuta. Tijekom ovog vremena stabilizirat će se sokovi u mesu, pa sočnost neće istječi iz pečenog komada, već se zadržati u njemu. Dobar tek!