Uspješan gastronomski projekt Mime's, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Svojom neobičnom kućicom Mime's se izdvajao aromama i samom ponudom, a odnedavno otvoren je i istoimeni bistro u Petrinjskoj 44 u Zagrebu.
Cijeli jelovnik temelji se na domaćoj kuhinji. U raznolikoj ponudi možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, preko vegetarijanskih jela, raznih salata i ribe, do sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti "šnicl bar“ što je interesantna ideja jer upravo takvih mjesta u gradu nedostaje. Svaki dan jelovnik se izmjenjuje, a na njemu će se uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju, naravno, zanimljiv desert.
Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda s voditeljem restorana Antom Žderom zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan jelovnik. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom te sendvič Mime's samo su neke od jela u kojima možete uživati. Deserte je osmislila Antina sestra Marita, koja posebno preporučuje svoj kolač od datulja s karamelom.
Teleći pohanac na jelovniku je bistroa Mime's (Foto: Bojan Zibar)
Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela te prazni okviri raznih veličina.
Reljefni i iznimno fotogenični zidovi poput plave štukature i jednog zida od opeke savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu domaću kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice upravo ih svojom bojom dodatno naglašavaju.
U skorom planu je i Mime's terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku.
O'brok: Novo mjesto u Zagrebu u kojem se jedu domaće štrukle +6