Galerija
Uspješan gastronomski projekt Mime's, koji je ime dobio po nadimku vlasnikova oca, započeo je još ove zime na zagrebačkom Fuliranju za vrijeme Adventa. Svojom neobičnom kućicom Mime's se izdvajao aromama i samom ponudom, a odnedavno otvoren je i istoimeni bistro u Petrinjskoj 44 u Zagrebu.
Cijeli jelovnik temelji se na domaćoj kuhinji. U raznolikoj ponudi možete pronaći gotovo sve, od mesnih odrezaka, preko vegetarijanskih jela, raznih salata i ribe, do sendviča. Cilj maštovite ekipe ove priče je biti "šnicl bar“ što je interesantna ideja jer upravo takvih mjesta u gradu nedostaje. Svaki dan jelovnik se izmjenjuje, a na njemu će se uvijek naći jedna juha, varivo i glavno jelo, te kao šećer na kraju, naravno, zanimljiv desert.
Kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda s voditeljem restorana Antom Žderom zaslužni su za maštovit, a opet jednostavan jelovnik. Namirnice svakodnevno nabavljaju na Dolcu i upravo je njihova svježina i raznolikost najveća inspiracija za nastajanje određenog jela. Teleći pohanac, rižoto s pinjolima i pršutom, juneći sote s gljivama i graškom te sendvič Mime's samo su neke od jela u kojima možete uživati. Deserte je osmislila Antina sestra Marita, koja posebno preporučuje svoj kolač od datulja s karamelom.
Čitav je prostor uređen prema željama i idejama vlasnika Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine. Interijer skladno upotpunjuju detalji poput viseće police iznad šanka, zanimljiv odabir rasvjetnih tijela te prazni okviri raznih veličina.
Reljefni i iznimno fotogenični zidovi poput plave štukature i jednog zida od opeke savršeno zaokružuju čitav prostor i samim izgledom čine ugodnu domaću kućnu atmosferu. Crne fotelje i mramorni stolovi odaju dojam dobre stare klasike i elegancije, a baršunaste plave stolice upravo ih svojom bojom dodatno naglašavaju.
U skorom planu je i Mime's terasa s visokim stolovima kao savršeno mjesto za ručak, večeru, neobavezno druženje ili ispijanje nekog finog vina na zraku.
O'brok: Novo mjesto u Zagrebu u kojem se jedu domaće štrukle