Kad uplovite u bračnu luku, jedna od prvih stvari koju planirate svakako je i bračno putovanje, tj. odlazak na medeni mjesec. Istu stvar isplanirali su i Mike i Anne Howard, koji su u siječnju 2012. otišli na desetodnevno bračno putovanje, no ono im se toliko svidjelo da su i dan-danas, 5 godina nakon početka medenog mjeseca – još uvijek na njemu!

U više od pola desetljeća Anne i Mike posjetili su pedesetak zemalja na svih sedam kontinenata, a ideja za tako nešto rodila se čim su počeli tražiti svoju destinaciju iz snova. „Shvatili smo kako želimo posjetiti mnoge zemlje i doživjeti što više različitih iskustava, a deset dana za sve to bilo je jednostavno premalo“, izjavili su putnici za Lonely Planet.

Realizacija ovog sna bio je izazov za mladi par, no Howardovi su shvatili kako se sve može uz dobru pripremu. „Ljudi se pitaju jesmo li dobili na lutriji, no nekad više uštedite putujući nego da ostanete doma“, smatraju oni. U početku im je dnevni budžet iznosio 100 dolara za oboje, no s vremenom su uspjeli i njega značajno smanjiti.

Tako su prošle godine dnevno trošili u prosjeku nešto manje od 25 dolara, pri čemu su svejedno uspjeli živjeti u deset različitih država, uključujući vilu u Hrvatskoj, farmu s pet zvjezdica u Portugalu i kuću na plaži u Kostariki.

Također, svo to vrijeme zarađuju na svom blogu HoneyTrek gdje opisuju događaje u zadnjih pet godina, a uspjeli su objaviti i knjigu o svojim putovanjima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju