Popularna pivnica „Pivana“, postala je i glavno poprište drugog gastroduela svjetskog kulinarskog showa MasterChef. Ovoga puta osmero najboljih kuhara amatera podijeljenih u crveni i plavi tim suočilo se s izazovom pripremanja party roštilja, koji se pokazao kao izvrstan kulinarski spoj s vrhunskim češkim pivom Staropramen.


Tako je u omjeru snaga između plavog i crvenog tima pobjedu u drugom po redu gastroduelu odnio crveni tim s Elenom Jurić, Ivanom Vujinom Jović, Robertom Budimirom Bekanom i Antom Martićem na čelu. Pod voditeljskom palicom Igora Mešina, kandidati su pripremali roštilj za stručni žiri koji su činili Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri, a hrvatski način druženja uz dobru hranu i praško pivo broj jedan u svijetu, iskusili su i studenti iz cijelog svijeta, na što se osvrnuo Ante, vođa pobjedničkog tima:

„Ako moram birati, mislim da mi je ovo najljepši trenutak koji mi se dogodio otkad sam ovdje. Kada sam skupljao tanjure, ljudi su dolazili po mene, vukli me za rukav i govorili: vaša je hrana savršena, i to me jako razveselilo.“


Uz žiri, svoj su sud iznosili i kušači dajući glas crvenom ili plavom timu. Tako je plavi tim skupio 16 glasova, a crveni čak 31. Svi ljubitelji najvećeg kulinarskog showa mogu zaviriti i u backstage snimanja emisije u Pivani na Facebook stranici Staropramen Hrvatska i pratiti svježe vijesti na MasterChefHrvatska.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju