Svi odrasli u devedesetima koji su imali bilo kakav doticaj s Nintendovim konzolama, zasigurno su uživalu igrajući Super Marija. Simpatični brko skakao je po zlim gljivama i kornjačama, prelazio neke neobične svjetove, a prilično popularno bilo je i voziti karting s njim, Luigijem, princezom i drugim likovima iz tog čudesnog svijeta.

Naravno, Mario kart možete i dalje voziti na novim konzolama, ali ako ste u posjetu Tokiju, Osaki ili Okinawi, karting možete voziti i ulicama tih gradova obučeni kao junaci svijeta Super Marija!

Super Mario Super Mario (Foto: Getty Images)

Naime, nakon što dobijete opremu i postanete lik iz igrice, sjedate u karting-automobil opremljen kamerama koje će zabilježiti svaki vaš trenutak. Ujedno, dobivate i zvučnike s kojih se cijelo vrijeme čuje soundtrack iz igrice. S vozilom možete ići do 80 na sat, ali naravno, od vas se traži poštivanje prometnih propisa, pa ovoliko baš i ne možete nagaziti papučicu gasa.

S obzirom na to da vozite dok se na ulicama odvija normalan promet, strogo je zabranjeno bilo kakvo utrkivanje s drugim vozačima. Ujedno, zaboravite i bacanje kore od banane ili bilo kakvog drugog smeća po ulici. Jasno, nećete ni druge sudionike gađati kornjačinim oklopima – što ste sve bez problema radili u virtualnom svijetu.

Super Mario Super Mario (Foto: Getty Images)

A prije nego što krenete put Japana i počnete dominirati ulicama obučeni u junake djetinjstva, sve informacije koje vas još zanimaju pronađite na službenoj stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju